Διώχνουν Αφγανούς από το Ελληνικό μετά το θάνατο της 17χρονης

Διώχνουν Αφγανούς από το Ελληνικό μετά το θάνατο της 17χρονης

200 άτομα μεταφέρονται προς τα κέντρα φιλοξενίας της Μαλακάσας - Πρόκειται για μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι έμεναν στον χώρο των αφίξεων

Διώχνουν Αφγανούς από το Ελληνικό μετά το θάνατο της 17χρονης
Μετά τον τραγικό θάνατο της 17χρονης και τις προειδοποιήσεις του ΙΣΑ για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό, πανικόβλητη η Κυβέρνηση άρχισε να διώχνει πρόσφυγες και
μετανάστες από το κέντρο φιλοξενίας.

Αυτή τη στιγμή ήδη μεταφέρονται 200 άτομα προς τα κέντρα φιλοξενίας της Μαλακάσας ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Σύρους και Αφγανούς μετανάστες οι οποίοι έμεναν στον χώρο των αφίξεων.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόσφατος θάνατος της 17χρονης στον καταυλισμό του Ελληνικού ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα Δημόσιας υγείας που ανακύπτουν λόγω της ανεπαρκέστατης διαχείρισης των υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο ΙΣΑ κατήγγειλε πρόσφατα ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των προσφύγων και των μεταναστών και ειδικά των ευπαθών ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες) από τις κακές συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας και την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες.

Eιδικά στους καταυλισμούς στον Πειραιά, το Ελληνικό και την Ειδομένη, η κατάσταση είναι απαράδεκτη, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και εκθέτει τη χώρα, τόνισε ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο σύλλογος, η άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει στα συγκεκριμένα κέντρα τον κίνδυνο έξαρσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, Δάγκειος πυρετός, κ.τ.λ.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεταφορά των πρώτων μεταναστών




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης