Έγκλημα στη Σαντορίνη: Αυτός είναι ο δολοφόνος του 23χρονου Τάκη

Έγκλημα στη Σαντορίνη: Αυτός είναι ο δολοφόνος του 23χρονου Τάκη

Ο 25χρονος Βούλγαρος είχε ομολογήσει το έγκλημα τρεις μήνες μετά την εξαφάνισή του άτυχου μουσικού, μετά όμως ανακάλεσε την ομολογία - Η σορός του 23χρονου δεν βρέθηκε σε κανένα από τα μέρη που υπέδειξε ο φίλος του

Έγκλημα στη Σαντορίνη: Αυτός είναι ο δολοφόνος του 23χρονου Τάκη
Είκοσι ολόκληρους μήνες μετά από τη δολοφονία του 23χρονου Τάκη Βαζακόπουλου στη Σαντορίνη, ο Βούλγαρος «φίλος» του, το τελευταίο άτομο που τον είχε δει ζωντανό, συνελήφθη εχθές με την κατηγορία ότι σκότωσε τον φίλο του από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της αστυνομίας, ο 25χρονος υπήκοος Βουλγαρίας συνελήφθη εχθές στη Θήρα κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του από την Ανακρίτρια Πρωτοδικών Νάξου και κατόπιν οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Τα ίχνη του άτυχου Τάκη χάθηκαν όταν ο «φίλος» του τον πήρε με τη μηχανή του από κεντρικό δρόμο στο Μεγαλοχώρι όπου έμενε, στις 7 Αυγούστου 2014. Τρεις μήνες αργότερα και ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονταν χωρίς να έχουν αποδώσει καρπούς, ο 25χρονος «φίλος» του από τη Βουλγαρία εκλήθη από τις αρχές να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση. Τότε, όπως αποκάλυψε πριν λίγες μέρες η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο νεαρός «φίλος» του Τάκη παραδέχτηκε ότι είχε σκοτώσει τον φίλο του σε έναν καυγά, μια ομολογία που στη συνέχεια ο ίδιος ανακάλεσε.

Κλείσιμο
Οι αποκαλύψεις της εκπομπής «Φως στο τούνελ» για την πρώτη ομολογία του δράστη

«Παιδιά βάλτε τα δυνατά σας, κάντε ό,τι μπορείτε για να τον βρούμε αλλιώς δεν θα ησυχάσω. Δεν ξέρω που θα κοιμηθώ απόψε, αλλά τουλάχιστον να κοιμηθώ ήρεμος. Έχω να κλείσω μάτι τρεις μήνες από τη μέρα που έγινε αυτό με το φίλο μου». Αυτά τα λόγια φέρεται να ανήκουν στον φίλο του θύματος κατά την αρχική του ομολογία για το έγκλημα.

Τα είπε στους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου Σαντορίνης στη χωματερή που τους υπέδειξε ως χώρο ταφής του Τάκη.

Ο φερόμενος ως δράστης - όπως αρχικά ομολόγησε γιατί στη συνέχεια ανακάλεσε - οδήγησε τους αστυνομικούς στο τρίτο και χαμηλότερο επίπεδο της χωματερής του νησιού. Σημείο που δεν διακρίνεται από την είσοδό της και μόνο κάποιος που το ξέρει μπορεί να φτάσει εκεί. «Εδώ τον άφησα και τον κάλυψα με ξύλα που υπήρχαν από μπάζα», τους είπε χαρακτηριστικά. Άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν πως τρεις μήνες μετά την ταφή, ο όγκος των σκουπιδιών στο σημείο ήταν τριπλάσιος και ήταν αδύνατον να εντοπιστεί εύκολα το πτώμα του άτυχου παιδιού.

Όταν ο φίλος του συνειδητοποίησε πως δύσκολα θα βρισκόταν το πτώμα του, άλλαξε τακτική. Τους έδειχνε διαφορετικά σημεία σαν χώρο ταφής. Έλεγε ότι τον έκαψε και πέταξε τα οστά του σε διάφορα σημεία, τα οποία ερευνήθηκαν από αστυνομικούς του νησιού χωρίς αποτέλεσμα.

Άλλη στιγμή, μίλησε για μία στέρνα ότι εκεί εξαφάνισε το πτώμα, την οποία άδειασαν χωρίς φυσικά να βρουν τον Τάκη.

Ο φερόμενος ως δράστης του φριχτού εγκλήματος



Πηγή φωτογραφίας: cyclades24.gr
Τρεις μήνες μετά ομολόγησε
Λίγες ώρες πριν και ενώ είχε κληθεί για μία ακόμη κατάθεση στην Ασφάλεια Σαντορίνης γιατί θεωρείτο ύποπτος, φέρεται να ομολόγησε το θάνατο του φίλου του, πάνω σε καυγά. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι παρέλαβε τον Τάκη εκείνο το μεσημέρι με τη μηχανή του από τη στάση των λεωφορείων και κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του σε γειτονική περιοχή. Κάποια στιγμή που βρέθηκαν στο πάρκινγκ, λογομάχησαν για θέματα της παρέας τους και τον έσπρωξε με δύναμη.

Ο Τάκης πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του σε μία μεγάλη πέτρα και έμεινε αναίσθητος.

Στις απανωτές ερωτήσεις των αστυνομικών έφτασε να αλλάξει δύο φορές την περιγραφή για τις συνθήκες θανάτου του φίλου του. Τη μια είπε ότι ενώ οδηγούσε αυτός τη μηχανή, ο Τάκης ζαλίστηκε και έπεσε και την άλλη ότι ενώ οδηγός ήταν ο Τάκης, ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε. Ισχυρίστηκε πως όταν συνειδητοποίησε το θάνατο του φίλου του, μετέφερε μόνος του το πτώμα με το αυτοκίνητό του στη χωματερή. Μετά είπε πως τον βοήθησαν άλλα δύο άτομα.
Ήθελε να φανεί σαν αυτοκτονία
Στην προσπάθειά του να καλύψει το έγκλημα ο δράστης προκαλεί ανατριχίλα με τα όσα ανέφερε. Άφησε ο ίδιος την ταμπακιέρα του Τάκη στην Καλντέρα όπου συνήθιζε να πηγαίνει και να ακούει μουσική. Ήθελε να φανεί η εξαφάνισή του φίλου του σαν αυτοκτονία.

Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι την περίοδο εκείνη ο άτυχος νέος ήταν πεσμένος ψυχολογικά από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Γνώριζε ότι ο Τάκης λίγες μέρες πριν, είχε αφήσει ένα σημείωμα απελπισίας στη μητέρα του. Οι συγγενείς του πρόλαβαν τότε τα χειρότερα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα και τον βρήκαν να κάθεται αναστατωμένος στην Καλντέρα. Συνήλθε όταν διαπίστωσε απ’ το γιατρό ότι το πρόβλημα της υγείας του είχε ξεπεραστεί.




Πληροφορίες από το anikolouli.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης