Στερεά Ελλάδα: Άρπαξαν έξι τόνους χαλκού από 38 μετασχηματιστές

Στερεά Ελλάδα: Άρπαξαν έξι τόνους χαλκού από 38 μετασχηματιστές

Η σπείρα προκάλεσε φθορές που ξεπερνούν τα 176.000 ευρώ

Στερεά Ελλάδα: Άρπαξαν έξι τόνους χαλκού από 38 μετασχηματιστές
Η άδεια ικανότητας οδήγησης που δεν διέθετε ένας 23χρονος Πακιστανός, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στην επαρχιακή οδό Παύλου – Ορχομενού, αποτέλεσε στην άκρη του νήματος για την εξάρθρωση της σπείρας που είχε ρημάξει τους μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. σε  περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας προκαλώντας φθορές που ξεπερνούν τα 176.000 ευρώ!

Όταν συνελήφθη ο 23χρονος και κατασχέθηκε το αυτοκίνητό του, αποκαλύφθηκε ότι μαζί με τέσσερις συνεργούς του που είχε αποβιβάσει νωρίτερα, είχαν αρπάξει τον χαλκό από μετασχηματιστή που είχε τοποθετηθεί στην περιοχή, μετά την κλοπή του προηγούμενου! Τρεις από τους ομοεθνείς του ηλικίας 21, 22 και 23 χρόνων συνελήφθησαν σε περιοχή της Αττικής και αποδείχθηκε ότι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα.

Στην πορεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι από τα τέλη Νοεμβρίου οι αλλοδαποί, μαζί με έναν 24χρονο ομοεθνή τους και έναν άγνωστο συνεργό τους που αναζητούνται, είχαν καταστρέψει τουλάχιστον 38 μετασχηματιστές στις περιοχές Βασιλικά, Παρόριο, Πύργο, Πέτρα, Αλίαρτο, Χαιρώνεια, Υψηλάντη, Μαυρομμάτι, Παύλο, Άγιο Δημήτριο, Αλαλκομενές, Σωληνάρι, Κάστρο και Ακραίφνιο της Βοιωτίας και τις περιοχές Κολάκα, Έξαρχο και Καλαπόδι της Φθιώτιδας.

Κλείσιμο
Μάλιστα, «ξήλωσαν» συνολικά έξι τόνους και 112 κιλά χαλκού!

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες  κλοπές και φθορές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κ.Ο.Κ. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων μελών της σπείρας και την εξιχνίαση και άλλων κλοπών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης