Χίος: Σηκώνουν επιπλέον φράχτη στo hot spot στην ΒΙ.ΑΛ.

Χίος: Σηκώνουν επιπλέον φράχτη στo hot spot στην ΒΙ.ΑΛ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την δημιουργία ζώνης αστυνόμευσης και πυροπροστασίας περιμετρικά του κέντρου κράτησης στο Χαλκειός

Χίος: Σηκώνουν επιπλέον φράχτη στo hot spot στην ΒΙ.ΑΛ.
Μετά τα επεισόδια που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης προσφύγων
και
μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ., οι αρχές αποφάσισαν να ξεκινήσουν χωματουργικές εργασίες για να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για την αστυνόμευση του κέντρου.

Κλείσιμο
Έτσι σήμερα το πρωί, συνεργεία του Δήμου Χίου και της 96 ΑΔΤΕ ξεκίνησαν τις εργασίες για την δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας περιμετρικά του χώρου.

Οι λόγοι είναι δύο: πρώτον για να γίνεται περιπολία επί 24ώρου βάσεως γύρω από το κέντρο ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα φυγής όπως έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Και δεύτερος να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα γύρω αγροκτήματα, και η μετάδοσή της στο κέντρο, ιδίως τους θερινούς μήνες.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει 24ωρη αστυνόμευση με πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, ενώ κατόπιν αιτημάτων των κατοίκων των Καμποχώρων, θα στηθεί και δεύτερη περίφραξη περιμετρικά το hot spot.

Mάλιστα όλη η έκταση του hot spot τοσο στο εσωτερικό του όσο και περιμετρικά, θα στρωθεί με χαλίκι 3Α, έτσι ώστε σε περίπτωση επεισοδίων να μην μπορούν πέτρες από πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: www.politischios.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης