Απίστευτο βίντεο: Αυτοκίνητο «σουζάρει» για 200 μέτρα σε αγώνα στην Κρήτη

Απίστευτο βίντεο: Αυτοκίνητο «σουζάρει» για 200 μέτρα σε αγώνα στην Κρήτη

Η δύναμη του αυτοκινήτου είναι τέτοια που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας και το κάνει να πηγαίνει στις δύο ρόδες για πολλά μέτρα

Απίστευτο βίντεο: Αυτοκίνητο «σουζάρει» για 200 μέτρα σε αγώνα στην Κρήτη
Για τους αγώνες dragster (ή της καλύτερης επιτάχυνσης στα 400 μέτρα της ευθείας που είναι η διαδρομή) η δύναμη του αυτοκινήτου είναι το πρώτο και πιο σημαντικό πλεονέκτημα για κάποιον που θέλει να βρεθεί στο βάθρο του νικητή. Στην Κρήτη όμως συμβαίνει κάτι ακόμα πολύ σημαντικό και απαραίτητο: η άσφαλτος που έχει στρωθεί στον διάδρομο του παλαιού αεροδρομίου στο Τυμπάκι είναι -όπως λένε όσοι γνωρίζουν- μία από τις καλύτερες σε όλη την Ευρώπη.

Αποτέλεσμα αυτών των δύο παραγόντων, συν τον καλό οδηγό -Κώστας Σαχανάς στην συγκεκριμένη περίπτωση- έφεραν αυτό το πρωτοφανές για την χώρα μας αποτέλεσμα. Το Ford Sierra με άγνωστο αριθμό αλόγων και αδιευκρίνιστο αριθμό μετατροπών (που ούτως ή άλλως είναι επτασφράγιστο μυστικό για αυτούς τους αγώνες) έχει τόση δύναμη που μοιάζει σαν να κολλάει στην εξαιρετική άσφαλτο με αποτέλεσμα να... σουζάρει στις δύο ρόδες. 

Μάλιστα όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι για να πέσει η μύτη κάτω για να μην χάσει χρόνο και ξαναπατά το γκάζι το αυτοκίνητο ξανασηκώνεται όρθιο, κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν υπολογίσουμε ότι έχει ήδη πιάσει πάνω από 150 χλμ./ώρα. Η συνολική διάρκεια της σούζας υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 200 μέτρα, κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.

Πάντως στην συγκεκριμένη προσπάθεια όπως είναι φυσικό δεν επιτεύχθηκε η καλύτερη επίδοση, καθώς μπορεί να είναι εντυπωσιακό για τους θεατές και τους φίλους του Youtube όμως δεν είναι αποδοτικό σε επίπεδο ουσίας. Όμως το ίδιο αυτοκίνητο, την επόμενη ημέρα, χωρίς αυτά τα «κόλπα» κατάφερε να κάνει έναν εξαιρετικό χρόνο για την κατηγορία του και τα ελληνικά δεδομένα, συμπληρώνοντας τα 400 μέτρα σε μόλις 8,3 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 259 χλμ/ώρα. Πραγματικά μοναδικό! 


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης