Panama papers: Η Κύπρος στο «μάτι του κυκλώνα»

Panama papers: Η Κύπρος στο «μάτι του κυκλώνα»

Τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας εμπλέκουν στο σκάνδαλο 3636 εταιρείες, 109 πελάτες, 142 τελικούς δικαιούχοι και 2011 μετόχους

Panama papers: Η Κύπρος στο «μάτι του κυκλώνα»
Κυπριακό ενδιαφέρον έχει το σκάνδαλο των Panama Papers, αφού σύμφωνα με τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Κύπρος
βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πιο ενεργές χώρες που διαμεσολαβούν για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που χρησιμοποιεί η δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca, ως φορολογικό παράδεισο. Τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας εμπλέκουν στο σκάνδαλο 3636 εταιρείες, 109 πελάτες, 142 τελικούς δικαιούχοι και 2011 μετόχους που έχουν έδρα την Κύπρο.
 

Κλείσιμο
RCB: Ουδέποτε έχουν χορηγηθεί επισφαλή δάνεια

Tη διαβεβαίωση ότι ουδέποτε έχει χορηγήσει επισφαλή δάνεια έδωσε η κυπριακή τράπεζα RCB (Russian Commercial Bank) , στον απόηχο των αποκαλύψεων των Panama Papers.
«Η RCB Bank, ως αρχή, δεν παρείχε και δεν παρέχει επισφαλή δάνεια» διευκρίνισε και διαβεβαίωσε ότι πάντα ενεργεί με διαφανή τρόπο, διαθέτοντας κάθε πληροφορία στις αρμόδιες κυπριακές και ευρωπαϊκές αρχές. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Panama Papers, η τράπεζα χορήγησε κατά το παρελθόν, ένα τεράστιο επισφαλές δάνειο σε πρόσωπο, το οποίο συνδέεται με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σημειώνεται ότι με τον Ρώσο πρόεδρο σχετίζονται ροές χρήματος, συνολικού ύψους 2 δισ. δολαρίων. Η RCB είναι θυγατρική της ρωσικής τράπεζας VTB, στην Κύπρο.
 

Κεντρική Τράπεζα Kύπρου

Σε γραπτή δήλωσή της σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαρροή εγγράφων γνωστά ως Panama Papers, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοινώνει ότι αξιολογεί τις πληροφορίες στο βαθμό που ενδεχομένως να αφορούν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και προβαίνει, όπου χρειάζεται, στις δέουσες ενέργειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης