Μουσείο και οπλοστάσιο σε σπίτι στο Μεσολόγγι

Μουσείο και οπλοστάσιο σε σπίτι στο Μεσολόγγι

O 51χρονος αρχαιοκάπηλος που ανακρίνεται για να αποκαλύψει την προέλευση των ευρημάτων

Μουσείο και οπλοστάσιο σε σπίτι στο Μεσολόγγι
Πλήθος αρχαιοτήτων που προέρχονται από λαθρανασκαφές σε άγνωστο ως τώρα σημείο, αλλά και ένα οπλοστάσιο, φύλαγε στο σπίτι του στην περιοχή  Μαγούλα του Μεσολογγίου ένας 51χρονος αρχαιοκάπηλος που ανακρίνεται για να αποκαλύψει την προέλευση των ευρημάτων.

Μετά από πληροφορίες, οι
αστυνομικοί του τμήματος Αιτωλικού και της Ο.Π.Κ.Ε. έκαναν έρευνα στην κατοικία του υπόπτου και ανακάλυψαν τα αρχαία αντικείμενα και τον οπλισμό. Ο ίδιος, όμως, απουσίαζε και οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων, περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν ένα τμήμα και ένα χείλος πίθου, μια καλυπτήρια κεραμίδα, μία πήλινη πυραμιδοειδής αγνύθα, εννέα τμήματα αγγείων από τα οποία ορισμένα με λαβή και βάση, δύο πήλινα υφαντικά βάρη, ένα κουμπί από στεατίτη, οκτώ αμυγδαλόσχημες μολύβδινες βολίδες, επτά σφαιρικές μολύβδινες βολίδες, ένα μολύβδινο ζάρι, ένα σιδερένιο καρφί, μία χάλκινη περόνη, δύο μικρά μολύβδινα βαρίδια, πέντε μολύβδινα τμήματα συνδέσμων, ένα μαρμάρινο αρχιτεκτονικό μέλος ανωδομής με έγγλυφη διακόσμηση μήκους 0,40 ένα εκατοστών και ένας πλίνθος με μέγιστο μήκος 0,66 εκατοστών και ύψος 0,45 εκατοστών. Όλα παραδόθηκαν σε υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας για να χρονολογηθούν και να εξακριβωθεί από ποια τοποθεσία προέρχονται.

Ο δράστης είχε ακόμη στην κατοχή του δυο πιστόλια και ένα περίστροφο replica, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, 11 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, 84 κροτίδες, 36 πυροτεχνήματα, ένα σπαθί μήκους 0,32 εκατοστών, μία λάμα σπαθιού μήκους 0,36 εκατοστών, έναν ανιχνευτή μετάλλων και δύο αυτοσχέδιες βέργες για την ανίχνευση μεταλλικών αντικειμένων. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης