Λιμενικοί: Είχαμε προειδοποιήσει για την «έκρηξη» στον Πειραιά

Λιμενικοί: Είχαμε προειδοποιήσει για την «έκρηξη» στον Πειραιά

«Τα περιστατικά επιθέσεων, ξυλοδαρμών κι εντάσεων μεταξύ ομάδων μεταναστών είχαν ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη ημέρα» τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Λιμενικοί: Είχαμε προειδοποιήσει για την «έκρηξη» στον Πειραιά
Καμία έκπληξη στους άνδρες του Λιμενικού δεν προκάλεσαν τα άγρια επεισόδια στον Πειραιά το βράδυ της Τετάρτης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) «τα περιστατικά επιθέσεων, ξυλοδαρμών κι εντάσεων μεταξύ ομάδων
μεταναστών είχαν ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη ημέρα δημιουργίας αυτού του πρόχειρου και ιδιότυπου καταυλισμού στον πλέον ακατάλληλο χώρο, όπως είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

Κλείσιμο
Είχαμε επισημάνει τους κινδύνους «από την παρατεταμένη παραμονή τόσων ανθρώπων, διαφορετικών εθνικοτήτων, φύλων και ηλικιών σε έναν χώρο τόσο ακατάλληλο» προστίθεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

«Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σταδιακής μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών σε κατάλληλους χώρους, ανθρώπινους και ασφαλείς» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΛΠΣ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τα σοβαρά επεισόδια χθες βράδυ (σ.σ. την Τετάρτη) στο λιμάνι του Πειραιά και οι τραυματισμοί προσφύγων και μεταναστών δυστυχώς μόνο έκπληξη δεν προκαλούν.

Η Ομοσπονδία μας και η Ένωση Προσωπικού ΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων, είχαν εδώ και πολλές ημέρες επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρατεταμένη παραμονή τόσων ανθρώπων, διαφορετικών εθνικοτήτων, φύλων και ηλικιών σε έναν χώρο τόσο ακατάλληλο.

Είχαμε γνωστοποιήσει και εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί τα περιστατικά επιθέσεων, ξυλοδαρμών κι εντάσεων μεταξύ ομάδων μεταναστών είχαν ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη ημέρα δημιουργίας αυτού του πρόχειρου και ιδιότυπου καταυλισμού στον πλέον ακατάλληλο χώρο, όπως είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε να γίνει αντιληπτό ότι καθημερινά πλέον κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα όχι μόνο όλων αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων αλλά και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τι χειρότερο πρέπει να συμβεί ώστε να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία προσφύγων και λιμενικών, επιβατών και επαγγελματιών που κινούνται στους χώρους του λιμανιού;

Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σταδιακής μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών σε κατάλληλους χώρους, ανθρώπινους και ασφαλείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης