«Ασφυξία» στο λιμάνι του Πειραιά - Υπό βροχή 5.500 πρόσφυγες

«Ασφυξία» στο λιμάνι του Πειραιά - Υπό βροχή 5.500 πρόσφυγες

Αρνούνται να μεταβούν στις δομές που έχουν κατασκευαστεί καταγγέλλοντας άθλιες συνθήκες διαβίωσης και παρουσία αστυνομίας και στρατού - Δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο λιμάνι μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα

«Ασφυξία» στο λιμάνι του Πειραιά - Υπό βροχή 5.500 πρόσφυγες
Ως μια μικρή Ειδομένη
χαρακτηρίζεται το λιμάνι του Πειραιά όπου περισσότεροι από 5.500
πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι για πάνω από 40 ημέρες. 

Κλείσιμο
Οι τρεις αποθήκες του λιμανιού όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες είναι ασφυκτικά γεμάτες  και η υγειονομικές συνθήκες χειροτερεύουν καθώς ο υψηλός πυρετός και οι γαστρεντερίτιδες «θερίζουν» κυρίως στα μικρά παιδιά. 

Παρόλ' αυτά οι πρόσφυγες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα των Σκοπίων για να περάσουν στην κεντρική
Ευρώπη, αρνούμενοι πάντως να μεταβούν στις κοινωνικές δομές που έχουν κατασκευαστεί. Πολλοί από αυτούς που δοκίμασαν να μείνουν στις δομές επέστρεψαν πίσω στο λιμάνι καταγγέλλοντας άθλιες συνθήκες διαβίωσης και παρουσία αστυνομίας και στρατού. 

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ένα όργιο παραπληροφόρησης σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των συνόρων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως «εθελοντές» παρακινώντας τους πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ειδομένη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης