Αλληλεγγύη Μπαν Κι Μουν προς τους Βέλγους

Αλληλεγγύη Μπαν Κι Μουν προς τους Βέλγους

"Είμαι βέβαιος", πρόσθεσε, "ότι το Βέλγιο και η ΕΕ θα συνεχίσουν να αντιδρούν στο μίσος και στη βία των οποίων έγιναν θύματα σήμερα με μια ειλικρινή και διαρκή δέσμευση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης"

Αλληλεγγύη Μπαν Κι Μουν προς τους Βέλγους
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν κατήγγειλε σήμερα τις "στυγερές επιθέσεις" οι οποίες "έπληξαν την καρδιά του Βελγίου και το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης", αντιδρώντας στις πολυαίμακτες τρομοκρατικές ενέργειες στις Βρυξέλλες.

Ο Μπαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Στεφάν Ντουζαρίτς, "εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση του Βελγίου". "Είμαι βέβαιος", πρόσθεσε, "ότι το Βέλγιο και η ΕΕ θα συνεχίσουν να αντιδρούν στο μίσος και στη βία των οποίων έγιναν θύματα σήμερα με μια ειλικρινή και διαρκή δέσμευση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης".

Εξάλλου με ομόφωνη απόφασή του το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ "καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο" τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 200 και πλέον, και "εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Βέλγιο στον αγώνα του εναντίον της τρομοκρατίας".

Κλείσιμο
Η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ υπογραμμίζει ακόμη την "ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες στην περιοχή και σε διεθνές επίπεδο για να καταβληθεί η τρομοκρατία και ο βίαιος εξτρεμισμός, που μπορεί να οδηγήσει στην τρομοκρατία".

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Μόουνς Λίκετοφτ καταδίκασε και αυτός τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας τον "αποτροπιασμό" του "για αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις". "Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, όποια κι αν είναι τα κίνητρά τους", υπογράμμισε ο Λίκετοφτ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης