Η πρώτη προσφυγή δικηγόρου στο ΣτΕ κατά της αποχής των συναδέλφων του

Η πρώτη προσφυγή δικηγόρου στο ΣτΕ κατά της αποχής των συναδέλφων του

Όπως επισημαίνει, οι αποφάσεις για επαναλαμβανόμενες αποχές είναι παράνομες και αντίθετες τόσο στον Κώδικα Δικηγόρων όσο και τον Αστικό Κώδικα - Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η γενική συνέλευση των Αθηναίων δικηγόρων

Η πρώτη προσφυγή δικηγόρου στο ΣτΕ κατά της αποχής των συναδέλφων του
Nα ακυρωθούν οι αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές αποχές,  ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας
ο τέως δικαστικός λειτουργός και δικηγόρος Δημήτρης Καλουτάς. Όπως επισημαίνει, οι αποφάσεις αυτές είναι παράνομες και αντίθετες τόσο στον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, όσο και τον Αστικό Κώδικα.

Η αίτηση του κ. Καλουτά είναι η πρώτη που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πανελλαδικής αποχής των
δικηγόρων
Κλείσιμο
που ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου 2016.

Κατ' αρχάς ο  κ. Καλουτάς σημειώνει ότι οι συνεχείς, επαναλαμβανόμενες ανά εβδομάδα αποφάσεις πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων, έχουν εξαθλιώσει όλους οικογενειάρχες, μαχόμενους δικηγόρους και ειδικά αυτούς που έχουν παιδιά και ανεπάγγελτη σύζυγο. Παράλληλα, χαρακτηρίζει καταχρηστικές τις αποφάσεις για επαναλαμβανόμενες αποχές,  καθώς μεθοδεύουν  την καταστρατήγηση της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν δέχεται τις μακροχρόνιες απόχες του δικηγορικού σώματος.

Ακόμη, ζητεί ο κ. Καλουτάς, οι επαναλαμβανόμενες αποχές να κηρυχθούν  καταχρηστικές, αντιδεοντολογικές, παράνομες και αντιδικονομικές  μεθόδευσες, οι  οποίες με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην εξαθλίωση του δικηγόρους, κατά παράβαση των αρχών της καλής πίστης και των χρηστών ηθών όπως καταγράφονται στον Αστικό Κώδικα και τον Κώδικά Δεοντολογία των δικηγόρων.
 
Αναβολή γενικής συνέλευσης


Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι, λόγω μη απαρτίας αναβλήθηκε η  γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας.

Ειδικότερα, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο μεσημέρι (1μ.μ.)    στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ (Άγιος Ελευθέριος Πατησίων) η γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Όμως, η γενική συνέλευση αναβλήθηκε, καθώς  προσήλθαν μόνο 800 δικηγόροι, ενώ για το σχηματισμό απαρτίας απαιτούνταν τουλάχιστον 2.000 δικηγόροι.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής πριν την  αναβολή της γενικής συνέλευσης έκανε μια σύντομη ενημέρωση των συναδέλφων του επί των εξελίξεων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, το δικηγορικό σώμα αναμένει βελτιωτικές θετικές κινήσεις από την πλευρά του υπουργού  Εργασίας  Γιώργου Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ο κ. Κατρούγκαλος ναι μεν  προφορικά   έχει αναφερθεί σε κάποιες θετικές αλλαγές στο ασφαλιστικό,  αλλά, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο τελικό νομοσχέδιο.

Η επόμενη γενική συνέλευση  θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο οκταήμερο, και η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης