Μετανάστες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στη Λέσβο

Μετανάστες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στη Λέσβο

Δύο άντρες σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν στο νησί

Μετανάστες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στη Λέσβο
Στο χάος με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που επικράτησε χθες στη Μυτιλήνη και είχε ως αποτέλεσμα δύο άτομα να χάσουν τη ζωή τους αναφέρεται σήμερα, με εκτενές δημοσίευμά της, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

«Μετανάστες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στη Λέσβο, καθώς πανικόβλητοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη, πριν να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία "ένας προς ένας"».

Αυτός είναι ο τίτλος με τον οποίο η εφημερίδα παρουσιάζει, μέσα από την ιστοσελίδα της, το δράμα της προσφυγικής κρίσης και την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, όπου σχεδόν 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί.
Κλείσιμο

Μάλιστα, στο σχετικό δημοσίευμα φιλοξενείται και μια φωτογραφία με έναν από τους δύο άντρες που σκοτώθηκαν χθες στη Λέσβο, στην προσπάθειά τους να βγουν στο νησί.



Όπως τονίζεται, περισσότεροι από 600 πρόσφυγες έφτασαν λαθραία στη Λέσβο, λίγες ώρες μόνο αφού τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας που υποτίθεται ότι θα έβαζε ένα τέλος στην εισροή προσφύγων, σημειώνει η Daily Mail, που δημοσιεύει εικόνες προσφύγων και μεταναστών να ποδοπατούνται για βγουν στο νησί.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ακόμη οι δύο άντρες, ο ένας από τους οποίους είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου καθώς οι απελπισμένοι επιβάτες έσπευδαν εν πανικώ να αποβιβαστούν από τις υπερπλήρεις βάρκες.



Τραγωδία σημειώθηκε, όμως, χθες και στη Ρω, όπου νεκρά περισυνελέγησαν δύο μικρά κοριτσάκια 1 και 2 ετών, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσαν από λέμβο που μετέφερε 35 με 40 μετανάστες και πρόσφυγες στο ελληνικό νησί από τα τουρκικά παράλια. Τα άτυχα παιδάκια εντοπίστηκαν από πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης