Ειδομένη: Τώρα ο πατέρας της 7χρονης λέει ότι δεν έγινε τίποτα

Ειδομένη: Τώρα ο πατέρας της 7χρονης λέει ότι δεν έγινε τίποτα

«Η μικρή πήγε στην τουαλέτα, ένας άνδρας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και τότε του επιτέθηκαν δυο φίλοι μας» λέει ο Αχμέντ Μουράτ τρεις ημέρες μετά, επισημαίνοντας ότι «όλα είναι ψέματα» - Εκ διαμέτρου αντίθετες οι επώνυμες ανατριχιαστικές μαρτυρίες δύο αυτοπτών μαρτύρων στην Daily Mail

Ειδομένη: Τώρα ο πατέρας της 7χρονης λέει ότι δεν έγινε τίποτα
Σε παραπληροφόρηση αποδίδει ο πατέρας 7χρονου κοριτσιού από τη Συρία, δημοσιεύματα, σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για απόπειρα βιασμού της από Πακιστανό, στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Τρεις ημέρες μετά το υποτιθέμενο κρούσμα απόπειρας βιασμού, ο Αχμεντ Μουράτ, πατέρας του παιδιού, διαψεύδει τα δημοσιεύματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έγινε τίποτα».

«Η μικρή πήγε στην τουαλέτα, ένας άνδρας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και τότε του επιτέθηκαν δυο φίλοι μας» λέει ο κ. Μουράτ και τονίζει ότι «όλα είναι ψέματα».
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στην Ειδομένη δεν υπήρξε καταγγελία από τους γονείς του παιδιού για το περιστατικό.
Τι ισχυρίζονταν οι δύο Σύροι που έπιασαν τον Αφγανό

Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι δύο επώνυμες -ανατριχιαστικές- μαρτυρίες δύο αυτοπτών μαρτύρων. Η βρετανική Daily Mail δημοσίευσε μαρτυρίες των δύο Σύρων που έπιασαν τον Αφγανό ενώ -σύμφωνα με τα αρχικώς καταγγελόμενα- προσπαθούσε να βιάσει το κοριτσάκι.

Οι Mohammed Al-Mulhem και Dldar Sedo εξήγησαν τον τρόπο που αντέδρασαν και αφηγήθηκαν ότι ενώ κάθονταν αμέριμνοι στον καταυλισμό της Ειδομένης την προηγούμενη Πέμπτη άκουσαν κραυγές.

Σύμφωνα με τους Mohammed Al-Mulhem και Dldar Sedo, ήταν η φωνή του πατέρα της μικρής: «Κάποιος προσπαθεί να βιάσει το παιδί μου!». Οι δυο τους έτρεξαν προς το σημείο και εντόπισαν τον Αφγανό ανάμεσα σε κάτι θάμνους να προσπαθεί να γδύσει το άτυχο κοριτσάκι. «Αμέσως τον αρπάξαμε και αρχίσαμε να τον κλωτσάμε» λένε. «Ο Αφγανός είχε σύρει το κοριτσάκι από τις τουαλέτες όπου βρισκόταν πίσω σε κάτι θάμνους. Την ώρα που φτάσαμε κοντά του της έβγαζε το μπλουζάκι και το παντελόνι της. Οι κραυγές ακούγονταν παντού και πλήθος συγκεντρώθηκε. Φώναζαν να τον σκοτώσουμε αλλά εμείς είπαμε ότι αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Πολλοί προσπαθούσαν να τον χτυπήσουν αλλά εμείς τους λέγαμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα, μία πολιτισμένη χώρα και πρέπει να τον παραδώσουμε στην αστυνομία για να δει τι θα κάνει». Οι δύο άντρες από τη Συρία μετέφεραν για ένα ολόκληρο μίλι τον Αφγανό μέσα στο εξαγριωμένο πλήθος και τον παρέδωσαν τελικά στους αστυνομικούς.





Με δεδομένο ότι οι δύο Σύροι που έπιασαν τον Αφγανό υποστήριξαν πως ο πατέρας της 7χρονης φώναζε ότι κάποιος προσπάθησε να βιάσει το παιδί του, τοπικές πηγές αναρωτιούνται μήπως ο Αχμέντ Μουράτ φοβήβηκε κάτι, ενδεχομένως αντίποινα. Η απορία αυτή ενισχύεται από τις δηλώσεις των Mohammed Al-Mulhem και Dldar Sedo στη Daily Mail ότι «ο Αφγανός είχε σύρει το κοριτσάκι από τις τουαλέτες όπου βρισκόταν πίσω σε κάτι θάμνους».

«Την ώρα που φτάσαμε κοντά του της έβγαζε το μπλουζάκι και το παντελόνι της. Οι κραυγές ακούγονταν παντού και πλήθος συγκεντρώθηκε» είπαν στη βρετανική εφημερίδα οι δύο Σύροι τους οποίους τώρα διαψεύδει ο πατέρας της 7χρονης ανατρέποντας την εκδοχή της απόπειρας βιασμού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης