Ειδομένη: Αφγανοί φεύγουν όπως-όπως για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Ειδομένη: Αφγανοί φεύγουν όπως-όπως για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Περίπου 500 απελπισμένοι πρόσφυγες επιβιβάζονται μαζικά σε ταξί και σε λεωφορεία για να φτάσουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και από εκεί να βρουν τρόπο να φύγουν πίσω για το Αφγανιστάν

Ειδομένη: Αφγανοί φεύγουν όπως-όπως για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους
Απελπισμένοι από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη και την απάνθρωπη συμπεριφορά των Σκοπιανών, μια ομάδα προσφύγων αποφάσισε να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο στα κλειστά σύνορα και να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Οι ελπίδες περίπου 500 Αφγανών προσφύγων να κατευθυνθούν προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης σβήνουν μέρα με τη μέρα, γι΄ αυτό και πλέον αναγκάζονται να σχεδιάζουν την επιστροφή τους στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ειδομένη, οι 500 Αφγανοί επιβιβάζονται μαζικά σε ταξί και σε λεωφορεία ώστε να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη ή και στην Αθήνα και από εκεί να βρουν τρόπο για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής προς την πατρίδα τους.

Κλείσιμο
Μάλιστα, προκειμένου να αποφύγουν την αστυνομία και κάθε πιθανό εμπόδιο προς την επίτευξη του στόχου τους, κατευθύνονται στον προορισμό τους μέσω της περιοχής του Πολυκάστρου.

Δείτε φωτογραφίες από τη «φυγή» των προσφύγων: 












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης