Βίντεο: Οι πρόσφυγες στον Πειραιά πανηγύριζαν γιατί νόμιζαν πως άνοιξαν τα σύνορα!

Βίντεο: Οι πρόσφυγες στον Πειραιά πανηγύριζαν γιατί νόμιζαν πως άνοιξαν τα σύνορα!

Άρχισαν να χορεύουν, ωστόσο, έπειτα από λίγη ώρα έμαθαν ότι η πληροφορία που έλαβαν δεν ήταν αληθινή

Βίντεο: Οι πρόσφυγες στον Πειραιά πανηγύριζαν γιατί νόμιζαν πως άνοιξαν τα σύνορα!
Μετά το ξύλο και τα μαχαιρώματα πολλοί από τους σχεδόν 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά το έριξαν στον... χορό με αφορμή τη νέα Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, στις Βρυξέλλες.

Κι όμως, οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, πίστεψαν ότι η απόφαση στην οποία κατέληξαν οι αρχηγοί των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σήμαινε ότι άνοιγαν τα σύνορα και συνεπώς, ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες άρχισαν έτσι να χορεύουν, να χειροκροτούν και να πανηγυρίζουν στο λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο, έπειτα από λίγη ώρα έμαθαν ότι η πληροφορία που έλαβαν περί ανοίγματος των συνόρων δεν ήταν αληθινή.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή σημειώθηκαν νέες συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Αφγανών στο λιμάνι, με αφορμή την φόρτιση κινητών τηλεφώνων, με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση των δυνάμεων του λιμενικού. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ένας πρόσφυγας στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Το επεισόδιο έληξε και αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στο χώρο.

Η Αττική, πάντως, όπως φαίνεται μετατρέπεται σε νέα Ειδομένη, με τους πρόσφυγες να ξεπερνούν τους 13.592. Η κατάσταση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι όντως τραγική, με περισσότερους από 4.954 ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά, να μένουν στοιβαγμένοι στους επιβατικούς σταθμούς. Ίδια εικόνα και στο Ελληνικό, με τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί να ξεπερνούν τους 4.490. Τουλάχιστον 1.970 βρίσκονται στο Σχιστό, 712 στον Ελαιώνα, 800 στη Μαλακάσα και 666 στο Λαύριο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης