H ΔΙ.ΑΣ. αφήνει τις γειτονιές για να φυλάει το μετρό

H ΔΙ.ΑΣ. αφήνει τις γειτονιές για να φυλάει το μετρό

Η απόφαση της ΓΑΔΑ ελήφθη μετά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

H ΔΙ.ΑΣ. αφήνει τις γειτονιές για να φυλάει το μετρό
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας (περίπου 80 τον αριθμό) αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), που διατάχθηκαν να περιπολούν με πολιτικά, ενισχύουν ήδη την φύλαξη των σταθμών του μετρό της Αθήνας. Η απόφαση ελήφθη μετά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε Κεραμεικό, Μοναστηράκι και Άγιο Ελευθέριο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και είναι ενδεικτική της ανησυχίας που προκλήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, οι επιτελείς της ΓΑΔΑ αποφάσισαν να διαθέσουν το σύνολο των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη φύλαξη των σταθμών, αποσύροντάς τους από την αστυνόμευση της πρωτεύουσας. Το βράδυ της Τρίτης, συγκεκριμένα, όσοι αστυνομικοί εκτελούσαν υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας, το διάστημα από τις 7 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, πήραν εντολή για στατική φύλαξη των σταθμών, υπό τον φόβο να εκδηλωθεί νέα καταδρομική επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Υπολογίζεται ότι περίπου 60 δικυκλιστές που εκτελούσαν νυκτερινή υπηρεσία στο κέντρο της πρωτεύουσας (τομέας Αθηνών) απασχολήθηκαν εξ ολοκλήρου με τη φύλαξη των σταθμών, ενώ αντίστοιχα καθήκοντα ανετέθησαν σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που υπηρετούν στους υπόλοιπους τομείς της Αττικής, όπου επίσης υπάρχουν σταθμοί μετρό και ηλεκτρικού. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας ζητήθηκε να περιπολούν πεζή και εντός των σταθμών, κάτι που τελικά δεν συνέβη, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν δύσκολη η φύλαξη των μοτοσικλετών τους. 

Κλείσιμο
Το μπαράζ των καταδρομικών επιθέσεων ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από τον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό. Αντιεξουσιαστές με καλυμμένα χαρακτηριστικά μπήκαν στο εσωτερικό του σταθμού και με βαριοπούλες κατέστρεψαν αυτόματους πωλητές εισιτηρίων και ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Μόλις ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, στις 11 το βράδυ του Σαββάτου περίπου 20 κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στον σταθμό του μετρό και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Εσπασαν μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, ακυρωτικά μηχανήματα, ΑΤΜ αλλά και το γραφείο του σταθμάρχη, πριν φύγουν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο κύκλος των επιθέσεων έκλεισε το βράδυ της Δευτέρας, όταν άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Αγιο Ελευθέριο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης