Φωτογραφίες: Πρόσφυγες επιστρέφουν από την Ειδομένη στην Αθήνα γιατί δεν αντέχουν άλλο

Φωτογραφίες: Πρόσφυγες επιστρέφουν από την Ειδομένη στην Αθήνα γιατί δεν αντέχουν άλλο

Επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και πήραν τον δρόμο της επιστροφής, αντιλαμβανόμενοι ότι τα ελληνοσκοπιανά σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν σύντομα

Φωτογραφίες: Πρόσφυγες επιστρέφουν από την Ειδομένη στην Αθήνα γιατί δεν αντέχουν άλλο
Να επιστρέψουν στην Αθήνα αποφάσισαν την Πέμπτη δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες ζούσαν κάτω από άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες, στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη.

Αργά το βράδυ, λοιπόν, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και πήραν τον δρόμο της επιστροφής για την πρωτεύουσα, αντιλαμβανόμενοι ότι τα ελληνοσκοπιανά σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν σύντομα.

Στην Ειδομένη βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου από 14.000 άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη με τις λάσπες, αφού η βροχή έχει πλημμυρίσει πολλές από τις σκηνές που έχουν στηθεί στα χωράφια γύρω από τον καταυλισμό. Την ίδια ώρα, δεκάδες παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με λοιμώξεις, ενώ εθελοντές γιατροί αλλά και κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ δίνουν «μάχη» για να μην εμφανιστούν επιδημίες.

Πάντως, σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, διέψευσε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έλεγε ότι θα γίνει εκκένωση της περιοχής από την Αστυνομία. 

«Σχεδιάζουμε να έχουμε στην Ειδομένη αρκετό κόσμο που να μιλάει τις γλώσσες των προσφύγων και να διανείμουμε φυλλάδια για να εξηγούμε στους πρόσφυγες την κατάσταση και ότι υπάρχουν δομές διαθέσιμες για τη φιλοξενία τους», διευκρίνισε, ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάποια στιγμή και όσο συνεχίζονται οι κακές καιρικές συνθήκες οι ίδιοι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν από την Ειδομένη.
Κλείσιμο

Η μετακίνηση των προσφύγων θα γίνεται με λεωφορεία σταδιακά όσο ετοιμάζονται νέες δομές για τη φιλοξενία τους και ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις και στις υπάρχουσες δομές. Όπως είπε, προτεραιότητα θα δοθεί στις οικογένειες με παιδιά.

Πρόσφυγες φεύγουν από την Ειδομένη και επιστρέφουν στην Αθήνα





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης