Γευγελή: Σε κέντρο υποδοχής με... 11 πρόσφυγες πήγαν την Νούλαντ

Γευγελή: Σε κέντρο υποδοχής με... 11 πρόσφυγες πήγαν την Νούλαντ

Μετά την πρωινή της επίσκεψη στην Ειδομένη, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, μετέβη στα Διαβατά, αλλά και στη Γευγελή

Γευγελή: Σε κέντρο υποδοχής με... 11 πρόσφυγες πήγαν την Νούλαντ
Το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων
και Αιτούντων Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα η υφυπουργός Εξωτερικών των
ΗΠΑ, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, η οποία νωρίτερα είχε επισκεφθεί την Ειδομένη. Την Νούλαντ συνόδευε η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα πληθυσμού και μετανάστευσης Νάνσι Τζάκσον.

Κλείσιμο
Η Νούλαντ δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε με τον προσωρινά υπεύθυνο του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Αιτούντων Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, Σάκη Παπαθεμελή, τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Κουσαξίδη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη αλλά και για τις ανάγκες του Κέντρου στα Διαβατά. Ρώτησε, ακόμη, ποιοι φορείς παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη στη λειτουργία του Κέντρου ενώ συνομίλησε με μικρά παιδιά αλλά και με μεγαλύτερους πρόσφυγες και μετανάστες
που μιλούν την αγγλική γλώσσα.

Το πρωί το Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά επισκέφθηκαν επίσης αντιπροσωπείες του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ερυθρού Σταυρού.

Επίσκεψη και στη Γευγελή
Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μετά την επίσκεψή της στους καταυλισμούς της Ειδομένης και των Διαβατών, μετέβη στη Γευγελή της ΠΓΔΜ όπου επισκέφθηκε το κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Το κέντρο αυτό υποδοχής προσφύγων στην Γευγελή, τις τελευταίες ημέρες είναι σχεδόν άδειο καθώς εκεί βρίσκονται μόλις 11 μετανάστες, αφού η ΠΓΔΜ από την περασμένη Δευτέρα δεν επιτρέπει τη διέλευση προσφύγων από την Ειδομένη.

Η κα. Νούλαντ συναντήθηκε στη Γευγελή με τον αρχηγό της αστυνομίας της ΠΓΔΜ Γκοράντσε Σάβοφσκι, με τον οποίο εξέτασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρόσφυγες στην περιοχή και τις ανθρωπιστικές πτυχές της προσφυγικής κρίσης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

Μετά την ολοκλήρωση της σύντομης επίσκεψής της στη Γευγελή, κα. Νούλαντ αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης