Ευθύνες σε πέντε αστυνομικούς που αδράνησαν κατά την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Ευθύνες σε πέντε αστυνομικούς που αδράνησαν κατά την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, αποδίδονται ευθύνες για πλημμελή άσκηση καθηκόντων

Ευθύνες σε πέντε αστυνομικούς που αδράνησαν κατά την επίθεση στον Κουμουτσάκο
Ευθύνες σε πέντε αστυνομικούς που ελάμβαναν μέτρα έξω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά και στον προσωπικό φρουρό του Γιώργου Κουμουτσάκου, επιρρίπτει το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή, τον περασμένο Νοέμβριο, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
   
Από την έρευνα του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί επέδειξαν αδράνεια τη στιγμή που ο βουλευτής δεχόταν επίθεση και δεν ενήργησαν όπως έπρεπε, για να τον προστατέψουν.

Ο προσωπικός φρουρός του κ. Κουμουτσάκου υποστήριξε πως εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο χώρο, όμως δεν αντιλήφθηκε το επεισόδιο που έλαβε χώρα, ενώ ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ τόνισε πως ο όγκος των συγκεντρωμένων ήταν μεγάλος και η αστυνομική δύναμη μικρή και δεν έφερε μαζί του ασύρματο, για να ζητήσει ενισχύσεις.

Όλα αυτά προέκυψαν, βέβαια, σε πρώτη φάση, καθώς οι αστυνομικοί από την πλευρά τους αναμένεται να κληθούν σε απολογία και στη συνέχεια να καταθέσουν ενστάσεις για την υπόθεση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης