Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στον Μαζιώτη για τον Επαναστατικό Αγώνα

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στον Μαζιώτη για τον Επαναστατικό Αγώνα

Η Πόλα Ρούπα καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείτο - Κατηγορούμενοι επίσης ήταν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιωργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στον Μαζιώτη για τον Επαναστατικό Αγώνα
Ισόβια κάθειρξη και 129 χρόνια επέβαλλε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στον Νίκο Μαζιώτη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η
Πόλα Ρούπα, η οποία καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα, για τα οποία κατηγορείτο. Σε ό,τι αφορά στα κακουργήματα, η δικογραφία διαχωρίστηκε και η σύντροφος του Μαζιώτη θα δικαστεί για αυτά, όταν και εφόσον συλληφθεί.

Εκτός από το Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα κατηγορούμενος ήταν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιωργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.

Η συγκεκριμένη δικογραφία αφορά στις πράξεις, που οι αρχές καταλογίζουν στον Ν.
Κλείσιμο
Μαζιώτη ότι διέπραξε, το διάστημα που ήταν καταζητούμενος, μετά την παραβίαση
το 2012 των περιοριστικών όρων.

Οι συγκεκριμένοι όροι του είχαν επιβληθεί ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκαλούμενη πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα. 

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν μεταξύ άλλων για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, στις 10.4.2014,  προμήθεια και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα. 

Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης αντιμετώπιζε κατηγορίες για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7.2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου - στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλού -έγιναν χωρίς τη παρουσία του Νίκου Μαζιώτη στο δικαστήριο. Και αυτό διότι η δικηγόρος του δεν έλαβε άδεια από το δικηγορικό σύλλογο να συμμετέχει στη δίκη. 

Από την πλευρά του ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε διορισμό δικηγόρου, ωστόσο, το δικαστηρίο δεν ικανοποίησε το αίτημα του, θεωρώντας το παρελκυστικό και ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τη δίκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης