Απεβίωσε ο Χρήστος Λαμπράκης

Απεβίωσε ο Χρήστος Λαμπράκης

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 ετών, άφησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΔΟΛ Χρήστος Λαμπράκης, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 24 Νοεμβρίου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με βαρυτάτη καρδιακή ανεπάρκεια. 

Ο Χρήστος Λαμπράκης υποβλήθηκε σε σοβαρή εγχείρηση τοποθέτησης μηχανικής καρδιάς στις 30 Νοεμβρίου. Μάλιστα, οι θεράποντες ιατροί του αρχικά ήταν πολύ αισιόδοξοι για την επέμβαση, καθώς εκτιμούσαν ότι θα μπορούσε να του προσφέρει παράταση ζωής για τουλάχιστον έναν χρόνο ακό

Απεβίωσε ο Χρήστος Λαμπράκης

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 ετών, άφησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΔΟΛ Χρήστος Λαμπράκης, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 24 Νοεμβρίου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με βαρυτάτη καρδιακή ανεπάρκεια. 

Ο Χρήστος Λαμπράκης υποβλήθηκε σε σοβαρή εγχείρηση τοποθέτησης μηχανικής καρδιάς στις 30 Νοεμβρίου. Μάλιστα, οι θεράποντες ιατροί του αρχικά ήταν πολύ αισιόδοξοι για την επέμβαση, καθώς εκτιμούσαν ότι θα μπορούσε να του προσφέρει παράταση ζωής για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα.

Ωστόσο, μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη μετά την επέμβαση, διέλυσε την αισιοδοξία, καθώς ήρθε να επιβαρύνει τον ήδη καταπονημένο οργανισμό του Χρήστου Λαμπράκη. Παρουσίαζε επί μέρες υψηλό πυρετό, του χορηγούνταν ισχυρά αντιβιοτικά για να καταπολεμηθεί το μικρόβιο, ωστόσο τελικά δεν άντεξε και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ωνασείου «κατέληξε λόγω προϊούσης πολυοργανικής ανεπάρκειας».

Στο συλληπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφέρει ότι «η πολυετής και δημιουργική δραστηριότητα του Χρήστου Λαμπράκη στο χώρο του Τύπου έδεσε τη ζωή του με τη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου. Το πάθος του για τον πολιτισμό αφήνει στην Ελλάδα μια ανεκτίμητη κληρονομιά, το Μέγαρο Μουσικής, το έργο ζωής του».

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Χρήστο Λαμπράκη θα γίνει την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στη 1.00 μ.μ από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών

Ο Χρήστος Δημητρίου Λαμπράκης έχει σφραγίσει με την παρουσία του τον χώρο της δημοσιογραφίας και των εκδόσεων. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934, σπούδασε στην Αγγλία και στην Ελβετία και υπηρέτησε στο Ναυτικό. Από το 1954 μέχρι το 1957 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα» και διευθυντής του περιοδικού «Ταχυδρόμος». Το 1957 ανέλαβε τη Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση του Οργανισμού Λαμπράκη, όταν πέθανε αιφνιδίως ο πατέρας του. Από το 1970 οπότε ο ΔΟΛ έγινε ανώνυμη εταιρεία ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Δημιούργησε το πρώτο μουσικό κέντρο διεθνών διαστάσεων της χώρας στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής, «τέκνο» της ομάδας των Φίλων της Μουσικής, στην ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε. Το 1989 ο ΔΟΛ σε συνεργασία με την Πήγασος Α.Ε., Γενική ΕΚδοτική Ελλάδος - Μεσημβρινή Α.Ε., την Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. και Καθημερινή Α.Ε. ίδρυσε την εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε, επιχειρηματικό φορέα του MEGA Channel.

Οι τίτλοι τέλους αναμένεται να δρομολογήσουν και εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη για το σχήμα που θα αναλάβει να ηγηθεί του ομίλου από εδώ και πέρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης