Τουρκόφωνες και φιλοσκοπιανοί κατήγγειλαν την Ελλάδα στην Ευρωβουλή

Τουρκόφωνες και φιλοσκοπιανοί κατήγγειλαν την Ελλάδα στην Ευρωβουλή

Η προκλητική εκδήλωση, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των Ελλήνων ευρωβουλευτών -Η Εύα Καϊλή και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επιστολή διαμαρτυρίας

Τουρκόφωνες και φιλοσκοπιανοί κατήγγειλαν την Ελλάδα στην Ευρωβουλή
Απαγόρευση του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι» στην Ελλάδα, κατήγγειλαν εκπρόσωποι αλυτρωτικών –κατά της χώρας μας- φορέων που έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με Άγκυρα και Σκόπια αντίστοιχα.

Πρόκειται για εκδήλωση, με θέμα : «Η Ελευθερία  του δικαιώματος του συνέρχεσθαι στην Ελλάδα. Νομικά Κενά στα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη" (Freedom of Association in Greece. A loophole in European Minority Standards), που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Ρουμάνου Ευρωβουλευτή Csaba Sogo και τη συμμετοχή του Οργανισμού Εθνών και Λαών (UNPO) -εκπροσωπεί μειονότητες από όλον τον κόσμο- και της λεγόμενης Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF).
Κλείσιμο

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η πρόεδρος της λεγόμενης «Μακεδονικής Μορφωτικής και Πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας» Ευγενία Νατσουλίδου, που έως πρότινος ήταν «εκπρόσωπος» στην Ελλάδα της λεγόμενης «United «Macedonian» Diaspora», της πλέον ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης Σκοπιανών των ΗΠΑ και του Καναδά.

Η προκλητική εκδήλωση, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των Ελλήνων ευρωβουλευτών.  Οι κ.κ Εύα Καϊλή και Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των Κ.Ο. της ΕΛΙΑΣ και της Ν.Δ. αντίστοχα στο Ευρωκοινοβούλιο, απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.
Μάρτιν Σουλτς, με επιστολή διαμαρτυρίας, επισημαίνοντας : «πως  η μειονότητα  στην Θράκη, βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 είναι θρησκευτική μειονότητα» και πως «το Ελληνικό Σύνταγμα εγγυάται την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των ατόμων που ζουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, και τα θρησκευτικά και πολιτικά πιστεύω των Ελλήνων πολιτών».

Παρέμβαση υπήρξε και από την ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ. «Η εκδήλωση αυτή δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά και για το χρόνο που επιλέγεται να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση. Δημιουργεί έδαφος για προώθηση επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στο όνομα της «προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων”, σε μια χρονική περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πολεμικοί κίνδυνοι στην περιοχή» αναφέρει μεταξύ άλλων γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν

Φραστικό επεισόδιο με βουλευτές της Χ.Α.

Στην προκλητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και δέσποζε banner με το αλυτρωτικό έμβλημα της ABTTF (χάρτης ανεξάρτητης Θράκης) παρενέβη ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης που διαξιφίστηκε φραστικά με τους διοργανωτές αλλά και με τον Ρουμάνο Ευρωβουλευτή  Csaba Sogo. Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια με τουρκόφρωνα της  ABTTF που τον εξύβρισε σε άπταιστα ελληνικά.  

Η «πρέσβειρα» και τα εμβάσματα

Παρούσα στην «αλυτρωτική» εκδήλωση ήταν και η πρόεδρος της ΜΚΟ «Μακεδονική Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνησης Έδεσσας», με μέλη που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, που το 2013 είχε καθίσει στο σκαμνί δημοσιογράφο του ΘΕΜΑ τος, για τη κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμησης και εξύβρισης», για δημοσίευμα που αποκάλυπτε πως το ΣΔΟΕ βάζει στο «στόχαστρο» και τα εμβάσματα που λαμβάνουν φιλοσκοπιανές ΜΚΟ από το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η ίδια είχε παραδεχτεί ευθέως πως λαμβάνει εμβάσματα από οργανώσεις σκοπιανών του εξωτερικού, προκειμένου να προωθήσει τους σκοπούς της ΜΚΟ.  Η έδρα τότε έκρινε πως τα γεγονότα που δημοσίευσε στο επίμαχο ρεπορτάζ του το ΘΕΜΑ ήταν αληθή και για αυτό το λόγο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή η κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμησης και εξύβρισης δια του τύπου» όπως ζητούσε η πολιτικώς ενάγουσα. Μετά την αθώωση του δημοσιογράφου , έγραψε προκλητικά για τα σκοπιανά «εμβάσματα» στο προσωπικό της προφίλ στο facebook : «Δεν φτάνει που εισάγουμε νομιμότατο συνάλλαγμα στην ψωροκώσταινα, τα ακούμε κι από πάνω! Είπαμε, η Ελλάδα υποφέρει από τους «πατριώτες».



 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης