Η Ολλανδία προσφέρει ιατρικά είδη για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η Ολλανδία προσφέρει ιατρικά είδη για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ιατρικές κινητές μονάδες, οχήματα και ιατρικό υλικό - «Συμπαραστεκόμαστε στους Έλληνες στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν», λέει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Η Ολλανδία προσφέρει ιατρικά είδη για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Εξακολουθεί η ολλανδική κυβέρνηση να ενισχύει τις προσπάθειες των ελληνικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Μετά την δωρεά ενός εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού στην
Ελλάδα κι έπειτα από την δωρεά τριών ασθενοφόρων συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού τους στις ελληνικές αρχές για ανθρωπιστικούς λόγους, η Ολλανδία προσφέρει και ιατρικά είδη για τους
πρόσφυγες.
Κλείσιμο

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να βοηθήσει την Ελλάδα με ιατρικά είδη πρώτης ανάγκης απαραίτητα για τους πρόσφυγες, έπειτα από αίτημα για βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα.

Έπειτα από εντολή του υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπερτ Κούντερς, και της υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου κ Ανάπτυξης, Λιλιάνε Πλούμεν, σύντομα θα διατεθούν εξειδικευμένα οχήματα και ιατρικό υλικό στους καταυλισμούς των προσφύγων.

Η βοήθεια από την Ολλανδία θα αποτελείται από εννέα ιατρικές κινητές μονάδες, η κάθε μια εκ των οποίων αποτελείται από δύο οχήματα με γεννήτρια, σκηνή και ιατρικά είδη. Επιπλέον, όπως ζητήθηκε, θα σταλούν μεταξύ άλλων, υπνόσακοι, κουβέρτες και σεντόνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη αυτής της βοήθειας, λέγοντας: «Είναι μια επιπλέον απόδειξη πως δεν θέλουμε να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση».

Ο Κούντερς πρόσθεσε, μάλιστα: «Θεωρώ, λοιπόν, σημαντικό να δοθεί ένα ευρωπαϊκό ανθρωπιστικό πρόγραμμα βοήθειας. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα συμπαραστεκόμενοι συνάμα στους Έλληνες στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν».

Από την άλλη, η υπουργός Λιλιάνε Πλούμεν δήλωσε: «Τους περασμένους μήνες στείλαμε κρεβάτια εκστρατείας, στρώματα και υπνόσακους στην Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες. Η Ολλανδία ανταποκρίνεται στο αίτημα της Ελλάδος με την ελπίδα ότι και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ θα ακολουθήσουν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους αβοήθητους».    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης