Έρευνα από την Θάνου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας

Έρευνα από την Θάνου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ελέγξει προσωπικά η ίδια γιατί η υπόθεση δόθηκε στην Εισαγγελέα Εφετών και όχι στους Εισαγγελείς Διαφθοράς ή Οικονομικού Εγκλήματος - Η αντίδραση του Μιχάλη Δηματροκόπουλου

Έρευνα από την Θάνου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας
Προσωπικά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Βασιλική Θάνου  θα διενεργήσει την πειθαρχική έρευνα που διέταξε η ίδια για τον τρόπο  που περιήλθε στην  Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση με ελεγχόμενο τον  επιχειρηματία  Ανδρέα Βγενόπουλο.

Πρόσφατα, η εισαγγελική λειτουργός μετά  από πολύμηνη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα και   έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο. Όμως, μετά την αρχειοθέτηση της επίμαχης δικογραφίας ακολούθησαν αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου και του υπουργού Δικαιοσύνης της Μεγαλονήσου.

Κλείσιμο
Οι κυπριακές αναφορές   προκάλεσαν την παρέμβαση της κυρίας Θάνου, η οποία θα  ερευνήσει  γιατί η  υπόθεση-δικογραφία  για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, λόγω της φύσης της, δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ή στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι είναι αρμόδιοι για τη διερεύνηση συναφών αδικημάτων.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μιχάλη Δημητρακοπουλου, εκ μέρους της υπεράσπισης του κ. Βγενόπουλου

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Βασιλική Θάνου θα διενεργήσει πειθαρχική έρευνα σχετικά με τον δικονομικό τρόπο, που περιήλθε στην Εισαγγελέα Εφετών κα. Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία, που αφορά την υπόθεση της Λαϊκής, η οποία προ ολίγων ημερών ετέθη στο αρχείο, επειδή δεν υπήρξαν ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Όπως ανέφερε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε ο εντολέας μου κ. Α. Βγενόπουλος, με ενέργειες του δημοσιογράφου κ. Κώστα Βαξεβάνη, ερώτηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εναρμονισμένες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου για το ίδιο ως άνω δικονομικό θέμα διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση κατά της κας Τσατάνη, η οποία διεξήχθη από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή, όπου επιβεβαιώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών της κας Τσατάνη και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Κατόπιν των ανωτέρω, η πρωτοβουλία της κας Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι νομικά παραδεκτή, γιατί προβλέπεται σε πρόσφατο νόμο του κ. Ν. Παρασκευόπουλου, αλλά, με δύο σοβαρές ενστάσεις, που στηρίζονται στην πάγια πειθαρχική νομολογία του Αρείου Πάγου: α) η πειθαρχική διαδικασία διενεργείται με απόλυτη μυστικότητα και δεν είναι θεσμικά επιτρεπτή η κοινολόγησή της. Β) Δεν έχει επαναληφθεί –νομολογιακά- στο παρελθόν αρχειοθετημένη πειθαρχική δικογραφία από Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να επαναξιολογείται, χωρίς να έχουν υπάρξει νεώτερα άγνωστα στοιχεία, πλην της έντονης διαφωνίας για την αρχειοθέτηση του άνω γνωστού δημοσιογράφου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης