PROTOTHEMA

Ελλάδα

Έπειτα από επείγον αίτημα της κυβέρνησης

Δέκα χιλιάδες μερίδες φαγητού, σε δυο μέρες, από την «Αποστολή» για τους πρόσφυγες

Δέκα χιλιάδες μερίδες φαγητού, σε δυο μέρες, από την «Αποστολή» για τους πρόσφυγες

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες

Την άμεση ανάγκη σίτισης 3.000 προσφύγων στο Ελληνικό για την Παρασκευή 26 και το Σαββάτο 27 Φεβρουαρίου 2016, ανέλαβε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή», μετά από επείγον αίτημα που υποβλήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση. Σ’ αυτό το πλαίσιο διέθεσε άμεσα με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου 10.000 μερίδες φαγητού για να αντιμετωπιστούν με αυτό τον τρόπο οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες που έχουν  προκύψει τις τελευταίες ημέρες.


Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με την διαχείριση μιας άνευ προηγουμένου προσφυγικής κρίσης η οποία το τελευταίο διάστημα έχει λάβει σε ορισμένες περιπτώσεις ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η ΜΚΟ Αποστολή, Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την συνδρομή του ΙΟCC (INTERNATIONAL ORTHODOX CHRISTIAN CHARITIES ), έχει αναπτύξει και υλοποιεί συστηματικά πολύπλευρο πλάνο δράσεων που έχουν σαν στόχο την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.


Οι δράσεις αυτές, έχουν σαν βασικό σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινότητα και την διαβίωση των χιλιάδων προσφύγων που συνωστίζονται καθημερινά στην Ελλάδα και εξελίσσονται τόσο σε νησιά που αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστια προβλήματα, όπως είναι η Κως, η Σάμος και η Χίος αλλά και στην Αθήνα στον Ελαιώνα και το Ελληνικό. Πιο συγκεκριμένα η «Αποστολή» ανέλαβε πρόσφατα μέρος της λειτουργίας του Κέντρου Επείγουσας Υποδοχής και Φροντίδας Προσφύγων (hot-spot), στην Σάμο καθώς επίσης το τελευταίο διάστημα μεταξύ άλλων έχει προσφέρει:

-περισσότερες από 3.500 συσκευασίες πόσιμου νερού
-περισσότερα από 7.000 πακέτα με τρόφιμα επιβίωσης
-περισσότερα από 2.010 πακέτα προσωπικής υγιεινής για βρέφη
-περισσότερους από 3.000 υπνόσακους
-περισσότερες από 1.000 σκηνές 2 ατόμων
-περισσότερες από 300 συσκευασίες βρεφικού γάλακτος/100 μπιμπερό
-περισσότερες από 12 φορητές τουαλέτες και ντουζιέρες
-προμήθεια και εγκατάσταση 2 δεξαμενών νερού χωρητικότητας 10.000 λίτρων για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων και των διερχομένων προσφύγων.

Σε στενή συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές η  «Αποστολή» με τη διαρκή ενίσχυση και υποστήριξη του IOCC παρακολουθεί από κοντά την προσφυγική κρίση και εργάζεται εντατικά προκειμένου να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές ανάγκες που προκύπτουν.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

@29/02/201600:01

Στους άστεγους Έλληνες ομως δεν είδαμε να προσφέρετε φαγητό και στέγη .. Όλα για τους λαθρο

Απάντηση
Κοκός28/02/201614:22

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον ΠΑΝ-ΑΞΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ μας, που με την διαρκή υποστήριξη και φροντίδα των μεταναστών, ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ κατά γράμμα το Ιερόν Ευαγγέλιον. Έτσι και εμείς, εάν πράττουμε ομοίως, θα νοιώσουμε το μεγαλείο και την δικαίωση ψυχής όταν θα μας πεί ο Χριστός: "επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και επιτίσατέ με, ΞΕΝΟΣ ΗΜΗΝ ΚΑΙ ΣΥΝΗΓΑΓΕΤΕ ΜΕ, γυμνός και περιεβάλετέ με, ησθένησα και επισκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην και ήλθετε πρός με.". (Κοκός).

Απάντηση
ΚΑΚΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΟΝΙΟΣ27/02/201621:39

ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΝ ΤΟ ΤΑΙΖΕΙΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΓΚΕΓΚΕ;;;;;;

Απάντηση
Ζαχαρίας27/02/201617:03

Είτε θέλετε να το καταλάβετε, είτε όχι το θέμα μεταναστευτικό είναι 1000000% στημένο, από όπου και αν το πιάσει κανείς. Τα δεδομένα και η εκτίμηση που οδηγούμαστε: α) Η Ευρώπη οδηγούνταν σε αργό θάνατο. Ο πληθυσμός ήταν από γηρασμένος έως υπέργηρος. Πάνω από 15 χρόνια διάβαζα ότι αν δεν γίνει κάτι σημαντικό η Ευρώπη έχει δεν έχει 4-5 δεκαετίες ζωής. Δείτε τι γίνεται σήμερα. Άφθονο, φθηνό εργατικό δυναμικό κατακλύζει την βιομηχανική βόρεια Ευρώπη. Τσάμπα κρέας για την αδηφάγα βιομηχανία των Γερμανών επιχειρηματιών. β)Η Ελλάδα χρωστάει και είναι μαθηματικά απίθανο να πληρώσει. Απλά θα πληρώσει σε είδος Ότι δεν τους κάνει θα το γυρίζουν εδώ. Αποθήκη αχρήστων, επικίνδυνων και γενικά στοιχείων που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους κανόνες που σύντομα θα μπουν θα οδηγηθούν σε ζώνη περιορισμού. Ζώνες τύπου Ε (ΕΟΖ) θα κατακλύσουν σύντομα τη χώρα. Οι προσφυγικοί καταβλισμοί είναι η αρχή. Φυσικά σε αντάλλαγμα θα ξεχάσουμε μνημόνια, περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και επιδόμα. Θα μας την χαρίσουν και φυσικά αφού ο μισθουλάκος θα είναι εξασφαλισμένος όλα καλά γ)Σκεφθείτε απλά Η Ελλάδα λόγω ρεμπεσκισμού είχε μείνει χωρίς εργάτες. Οι Αλβανοί εδώ και 2 χρόνια την έχουν κάνει με πλάγια βήματα πίσω στη χώρα τους. Οι αγροτικές εκτάσεις έμειναν με λιγοστούς και ΑΚΡΙΒΟΥΣ εργάτες. Τώρα τι έχουμε; Εργατικό δυναμικό που τρώει τσάμπα, κοιμάται στο δρόμο και αμείβεται με 5ευρώ. Αυτό που περιγράφω δεν είναι η πρώτη φορά που το ζει η ανθρωπότητα. Εμφανίστηκε πριν έναν αιώνα και το βάφτισαν φορντισμό και αργότερα ευέλικτη συσσώρευση. Τώρα ζούμε το απόγειο αυτής της οικονομικομεταναστευτικής πολιτικής. Ο τρόπος που το ζούμε είναι ο μοναδικός για να τον χωνέψουμε γρηγορότερα και φυσικά να το αποδεχθούμε αμάσητο. Η Ιστορία κάνει κύκλους και τώρα ζούμε νεα μοντέλα ευέλικτης συσσώρευσης

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία