Αποχωρεί το μπλόκο των Τεμπών, άνοιξε ο Προμαχώνας

Αποχωρεί το μπλόκο των Τεμπών, άνοιξε ο Προμαχώνας

Αποχωρούν το Σάββατο στις 11 το πρωί συντεταγμένα από τα Τέμπη τα τρακτέρ του μπλόκου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν τα μέλη της γενικής συνέλευσης - Η αποχώρηση των τρακτέρ γίνεται σταδιακά και υπό την επίβλεψη της τροχαίας, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία

Αποχωρεί το μπλόκο των Τεμπών, άνοιξε ο Προμαχώνας
Ανοιχτό παραμένει από χθες στις 18.00 το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενώ σε αυτό της Εξοχής τηρείται ακόμα το καθημερινό πρόγραμμα αποκλεισμών.

Στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ιδιωτικών χρήσης οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Καστίδης «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Λάρισα: Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η αποχώρηση των τρακτέρ από το μπλόκο των Τεμπών
Κλείσιμο


Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η αποχώρηση των τρακτέρ από το
μπλόκο των Τεμπών, μετά την απόφαση που έλαβαν χθες οι αγρότες για αναστολή των κινητοποιήσεων τους, στην παρούσα φάση, αναμένοντας από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στα ζητήματα που συμφωνήθηκαν κατά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
.

Η αποχώρηση των τρακτέρ γίνεται σταδιακά και υπό την επίβλεψη της τροχαίας, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Φεύγουν και από την Εγνατία οδό


Μέχρι το απόγευμα θα έχει ελευθερωθεί η Εγνατία οδός στο ύψος του κόμβου του Νησελίου, στο ρεύμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας, που τελούσε υπό επ΄ αόριστον αποκλεισμό από τους αγρότες, από τη 1η Φεβρουαρίου 2016.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Νίκος Βόλκος επισήμανε «είμαστε απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και με σαφή τη θέση μας ότι τίποτε δεν τελείωσε. Παραμένουμε σε εγρήγορση».

Το μπλόκο στον κόμβο Νησελίου στήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2016 και η δύναμή του ανερχόταν στα 550 τρακτέρ.

Με πορείες στις πλατείες ρίχνουν την αυλαία των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο


Με πορείες -επάνω στα τρακτέρ τους- στις πλατείες των χωριών και πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Αμύνταιου, τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, οι αγρότες ρίχνουν την αυλαία των κινητοποιήσεών τους, που διήρκησαν για περισσότερο από ένα μήνα, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Δημήτρης Μόσχος.
«Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και υποσχόμαστε σε όλους τους Έλληνες ότι η επιστροφή μας στο φυσικό μας περιβάλλον, δεν σημαίνει ότι καταθέσαμε τα όπλα», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή».
Ο κ. Μόσχος δήλωσε, επίσης, «απόλυτα ικανοποιημένος» για τη στάση και συμπεριφορά της μεγαλύτερης μερίδας των Ελλήνων πολιτών, των άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων της χώρας, για τη στήριξη που έδειξαν και «ζητάμε την κατανόησή τους για την ταλαιπωρία που προκάλεσαν οι πολυήμερες κινητοποιήσεις μας στους ελληνικούς δρόμους».
Αύριο οι συμμετέχοντες στα προαναφερόμενα μπλόκα θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Κιλελέρ, στις 12.30, ενώ μέχρι και την προσεχή Δευτέρα οπότε και έχουν προγραμματίσει τις πορείες, κρατούν παρατεταγμένα τα τρακτέρ στην άκρη των δρόμων, στα σημεία που είχαν «κατασκηνώσει».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης