Δείτε φωτογραφίες: Μετανάστες ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Λαμία για τα Σκόπια

Δείτε φωτογραφίες: Μετανάστες ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Λαμία για τα Σκόπια

Θα διανύσουν μια απόσταση που ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα - Έκλεισαν την εθνική οδό έξω από τη Λαμία - Ένα απέραντο hotspot η εθνική οδός στη Φθιώτιδα

Δείτε  φωτογραφίες: Μετανάστες ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Λαμία για τα Σκόπια
Ο Γολγοθάς δεν έχει τέλος για τους
πρόσφυγες, που εγκλωβίστηκαν από χθες στη Λαμία, όταν δόθηκε εντολή να ακινητοποιηθούν τα λεωφορεία που τους μετέφεραν στα σύνορα με τα
Σκόπια
Κλείσιμο
.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας έχουν εγκλωβιστεί περισσότερα από 30 λεωφορεία. 

Εκατοντάδες πρόσφυγες, οικογένειες με μικρά παιδιά, εγκυμονούσες, άρρωστοι, νηστικοί, χωρίς χρήματα, χωρίς τα βασικά, κοιμούνται στο δρόμο.



Κάποιοι άλλοι φορτώθηκαν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και ξεκίνησαν με τα πόδια, για να διανύσουν 450 χιλιόμετρα. «Ταξιδεύουμε για πάνω από ένα μήνα, είμαστε κουρασμένοι, άρρωστοι και δεν έχουμε χρήματα. Θέλουμε μόνο να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Δεν φοβηθήκαμε τη θάλασσα, το δρόμο θα φοβηθούμε; » 

Περπατούν σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία, όπου κινούνται οχήματα με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές τους. 

Κάποιοι από αυτούς απελπισμένοι έκαναν κατάληψη στην εθνική οδό ζητώντας να τους επιτρέψουν να αναχωρήσουν για τα σύνορα. 

«Είμαστε εδώ 4 ημέρες. Δεν έχουμε που να κοιμηθούμε, κοιμόμαστε στα λεωφορεία. Παιδιά είναι άρρωστα, δεν έχουμε να φάμε, να πιούμε. Δεν έχουμε χρήματα. Φίλοι μας λένε ότι τα σύνορα δεν είναι κλειστά, μας λένε ψέμματα εδώ...», είπαν στο www.LamiaReport.gr. 
 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης