Μπουτάρης: Είμαι καλομαθημένο πλουσιόπαιδο, celebrity ήμουν πριν γίνω δήμαρχος

Μπουτάρης: Είμαι καλομαθημένο πλουσιόπαιδο, celebrity ήμουν πριν γίνω δήμαρχος

«Η μαμά μου με αγαπούσε, είμαι Σαββατογεννημένος, τι να κάνω; Ένα πλουσιόπαιδο μπορεί να καταλάβει καλύτερα τα προβλήματα...», λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Μπουτάρης: Είμαι καλομαθημένο πλουσιόπαιδο, celebrity ήμουν πριν γίνω δήμαρχος
Ως ένα «καλομαθημένο πλουσιόπαιδο» χαρακτηρίζει τον εαυτό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο νέο τεύχος του περιοδικού «Πρακτορείο».

Ο κ. Μπουτάρης μιλά για τη Θεσσαλονίκη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά και για την προσωπική του ζωή, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήταν «celebrity» πριν γίνει δ'ημαρχος.

«Celebrity ήμουν και πριν γίνω δήμαρχος», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ αυτοχαρακτηρίζεται «πλουσιόπαιδο» και «καλομαθημένος».

Κλείσιμο
«Μιλάω δυο ξένες γλώσσες με άνεση, όπου και να με πας στέκομαι, ο παππούς μου είχε παντρευτεί στο πιο περίφημο ξενοδοχείο του Αμβούργου, η μαμά μου μ' αγαπούσε, είμαι Σαββατογεννημένος, τι να κάνω; Ένα πλουσιόπαιδο μπορεί να καταλάβει καλύτερα τα προβλήματα...», λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε ερώτηση τι μπορεί να εξαγάγει η Θεσσαλονίκη -εκτός από δήμαρχο- ο κ. Μπουτάρης δηλώνει κατηγορηματικά: «Το πανεπιστήμιο».

«Γιατί να πάει να σπουδάσει κάποιος στο Χάρβαρντ και να μην έρθει εδώ;», διερωτάται και προτείνει δίδακτρα για ξένους, ενώ επιμένει σε ένα συμβολικό τέλος εγγραφής για τα λειτουργικά έξοδα του πανεπιστημίου, τονίζοντας παράλληλα πως τα πανεπιστήμια πρέπει μόνα τους να αποφασίζουν πόσους φοιτητές θα δέχονται.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο ο 74χρονος Γιάννης Μπουτάρης μίλησε και για τα τατουάζ του, αποκαλύπτοντας πως από τα οκτώ που έχει, το αγαπημένο του είναι και το πιο «δραματικό», όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος. 

Είναι εκείνο που «χτύπησε» όταν έχασε τη σύζυγό του. Ανάμεσα σε σημαντικούς -για το ζευγάρι- αριθμούς, το τατουάζ αυτό απεικονίζει κι έναν Πήγασο. 

«Είναι φαντασιακό. Μια ζωή σαν παραμύθι. Έτσι ζούσαμε», λέει και προσθέτει ότι ετοιμάζεται να «χτυπήσει» άλλο ένα και μάλιστα σκέφτεται να κάνει ίδιο τατουάζ με την εγγονή του: μία γοργόνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης