Άλλοι πέντε θάνατοι από τη γρίπη το τελευταίο 24ωρο

Άλλοι πέντε θάνατοι από τη γρίπη το τελευταίο 24ωρο

Ο αριθμός των θυμάτων φτάνει τα 115 και υπερβαίνει, ήδη, κατά τέσσερα, τον αντίστοιχο περυσινό απολογισμό

Άλλοι πέντε θάνατοι από τη γρίπη το τελευταίο 24ωρο
Έπειτα από μια παροδική, 24ωρη ύφεση, που περιόρισε τις απώλειες και τα βαριά περιστατικά, η επιδημία της γρίπης συνεχίζει και πάλι δυναμικά την πορεία της.
 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πέντε νέοι θάνατοι, έναντι δύο θανάτων που είχαν σημειωθεί προχθές.

Ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης «κλειδώνει» -για σήμερα- στα 115, έχοντας υπερβεί μάλιστα κατά τέσσερα τα συνολικά θύματα της περσινής περιόδου γρίπης.
 
Κλείσιμο
Αύξηση καταγράφεται επίσης και στον αριθμό των σοβαρών περιστατικών γρίπης με επιπλοκές από τη νόσο, που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σήμερα, στις 118 από τις 440 διαθέσιμες ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς με γρίπη. Την ίδια στιγμή, άλλοι 29 άνθρωποι περιλαμβάνονται στη λίστα της ντροπής, στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ.
 
Συνολικά, από την αρχή του έτους 356 ασθενείς με γρίπη έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, αριθμός που οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα αυξηθεί σημαντικά έως το τέλος Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να σημάνει η λήξη της επιδημίας γρίπης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης