Δεύτερη ημέρα δίπλα στο Ιταλικό σκάφος η τουρκική κορβέτα

Δεύτερη ημέρα δίπλα στο Ιταλικό σκάφος η τουρκική κορβέτα

Το σκάφος Odin Finder πλέει νότια της Καρπάθου πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα - Στην περιοχή πλέει και η φρεγάτα «Σπέτσαι» του Πολεμικού Ναυτικού

Δεύτερη ημέρα δίπλα στο Ιταλικό σκάφος η τουρκική κορβέτα
Παράλληλο πλου για δεύτερη ημέρα με το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Odin Finder» κάνει η τουρκική κορβέτα Bodrum
συνεχίζοντας να κρατά ψηλά το «θερμόμετρο» μετά την έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Αθήνας άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. 

Το ιταλικό σκάφος βρίσκεται νότια της Καρπάθου πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα με την τουρκική κορβέτα να βρίσκεται σε μικρή απόσταση χωρίς, ωστόσο, σήμερα να ζητά την αποχώρησή του όπως συνέβη το Σάββατο με το επιχείρημα ότι οι έρευνες γίνονται πάνω από... τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Κλείσιμο
Στην περιοχή και σε μικρή απόσταση από το «Odin Finder» συνεχίζει να πλέει και η φρεγάτα «Σπέτσαι» του Πολεμικού Ναυτικού.


Το χρονικό της έντασης

Το επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το ιταλικό «Odin Finder» που στις αρχές Φεβρουαρίου είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά και μέχρι τις 11 του μήνα έκανε έρευνες για πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου στην περιοχή μέχρι την Κρήτη συνέχιζε την αποστολή του.  Για τις έρευνες του ιταλικού πλοίου υπάρχει διπλωματική άδεια από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Εχει εκδοθεί επίσης και σχετική NAVTEX η οποία αναφέρει με σαφήνεια την περιοχή στην οποία το «Odin Finder» θα συνεχίσει τις έρευνες κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα 13 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Είναι το τρίγωνο ανάμεσα σε Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο. 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου κι ενώ το ιταλικό ερευνητικό πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα αλλά άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου και νοτίως της Ρόδου, η τουρκική κορβέτα «Bodrum» κινήθηκε κοντά στο «Odin Finder». Το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου προσπάθησε μάλιστα να παρενοχλήσει το ιταλικό ερευνητικό, από το οποίο ζήτησε να απομακρυνθεί από την περιοχή με το ψευδές επιχείρημα ότι διεξάγει έρευνες πάνω από... τουρκική υφαλοκρηπίδα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης