Έστειλαν τα ΜΑΤ στους κατοίκους στα Διαβατά για το κέντρο προσφύγων

Έστειλαν τα ΜΑΤ στους κατοίκους στα Διαβατά για το κέντρο προσφύγων

Προπηλακίστηκε ο δήμαρχος Δέλτα - Η κυβέρνηση αγνόησε τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, λένε οι κάτοικοι και κατηγορούν για εμπαιγμό - Φώναζαν «κάντε τους χώρους σχολεία και παιδικές χαρές, όχι στα στρατόπεδα - φυλακές»

Έστειλαν τα ΜΑΤ στους κατοίκους στα Διαβατά για το κέντρο προσφύγων
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
έκαναν την εμφάνισή τους τα ξημερώματα στην πύλη του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδήγησε σε άμεση κινητοποίηση τη δημοτική Αρχή και τους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στη μετατροπή του χώρου σε κέντρο μετεγκατάστασης
προσφύγων. Τα πνεύματα στην περιοχή είναι οξυμένα, καθώς αμέσως μετά οι κάτοικοι προχώρησαν σε
κινητοποιήσεις
Κλείσιμο
, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης και προχώρησαν σε αποκλεισμό της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή στην καρδιά των Διαβατών.

Στις 05:30 π.μ. δυνάμεις των
ΜΑΤ και άντρες της Τροχαίας με τη βοήθεια δικυκλιστών των ομάδων Ζήτα και Δίας απέκλεισαν την πρόσβαση στο στρατόπεδο, αφού πρώτα απομάκρυναν τους περίπου 15 κατοίκους που διανυκτέρευαν στο σημείο.



Στη διάρκεια της επιχείρησης δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο, μέχρι να τους επιτραπεί η είσοδος.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα υπηρεσίας για τη διακοπή εργασιών.



Ο δήμαρχος υποστήριξε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό. «Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση επικύρωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση», δήλωσε ο κ.Φωτόπουλος.

«Αντ' αυτού απάντησαν με ΜΑΤ. Φαίνεται πως κορόιδευαν την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις αποφάσεις όλων των δημάρχων να πάνε στράφι. Η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Δέλτα.



Αργά το μεσημέρι όμως, κάτοικοι που ήταν συγκεντρωμένοι κοντά στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, προπηλάκισαν τον δήμαρχο. Οι κάτοικοι συνομιλούσαν με τον δήμαρχο εκφράζοντας τις διαμαρτυρίες τους για την κατάσταση. Κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Φωτόπουλος εξέφρασε τη γνώμη να δουν από Δευτέρα τι μέλλει γενέσθαι.


Κλειστή η παλιά εθνική οδός προς την Έδεσσα
Περίπου στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου κάτοικοι των Διαβατών που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου έκλεισαν την παλιά εθνική οδό προς την Έδεσσα. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο τμήμα των οδών Καραμανλή και Ιασονίδου και έκλεισαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

Οι κάτοικοι από το πρωί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, που έχουν ξεκινήσει από μέρες, με συγκεντρώσεις έξω από το στρατόπεδο και με πορείες για να αναδείξουν το αίτημά τους.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης