Κύπρος: Οι πολίτες μπορούν να καταγγέλουν παρανομίες μέσω ενός νέου app για κινητά

Κύπρος: Οι πολίτες μπορούν να καταγγέλουν παρανομίες μέσω ενός νέου app για κινητά

Μία εφαρμογή για κινητά ξεκινά να λειτουργεί στην Κύπρο, μέσω της οποίας ο κάθε πολίτης μπορεί να καταγγέλει στην αστυνομία κάθε μορφή παρανομίας που πέφτει στην αντίληψή του, επώνυμα ή και ακόμα ανώνυμα

Κύπρος: Οι πολίτες μπορούν να καταγγέλουν παρανομίες μέσω ενός νέου app για κινητά
Η Κυπριακή Αστυνομία
συνεχίζοντας την πορεία εκσυγχρονισμού της, στον τομέα της επικοινωνίας με τον πολίτη και την πρόληψη και διερεύνηση του εγκλήματος, παρουσίασε σήμερα ένα νέο πεδίο επικοινωνίας, μέσω της εφαρμογής της (Application) για κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές ταμπλέτες. 

Από σήμερα ο κάθε πολίτης στη Κύπρο, μπορεί μέσα από το Application της Αστυνομίας, να αναφέρει άμεσα και απλά, ανώνυμα ή επώνυμα, κάθε μορφή παρανομίας, οποιαδήποτε πληροφορία έρχεται στην αντίληψή του, ή κάθε τι, το οποίο μπορεί να του φαίνεται ύποπτο.

Κλείσιμο
Οι καταγγελίες των πολιτών, γίνονται μέσω ειδικής φόρμας επικοινωνίας, που υπάρχει στην εφαρμογή της Αστυνομίας, πατώντας το πλήκτρο «Καταγγελία εγκλήματος – Report crimes». Το μόνο που έχει να κάνει ο κάθε πολίτης, είναι να συμπληρώσει την φόρμα, δίνοντας ασφαλώς όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία. Μάλιστα μέσω της φόρμας αυτής, ο πολίτης έχει πλέον τη δυνατότητα να αποστείλει, μαζί με την καταγγελία ή πληροφορία και φωτογραφικό υλικό.

Η λειτουργία της φόρμας αυτής στο Application της Αστυνομίας Κύπρου αρχίζει σε πιλοτικό στάδιο. Για το λόγο αυτό, οι ώρες λειτουργίας της θα είναι (καθημερινά και Σαββατοκύριακα) από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. 
Επίσης τονίζεται, ότι η φόρμα καταγγελιών, δεν ενδείκνυται για έκτακτες, επείγουσες ή καταστάσεις που χρήζουν άμεσης ανταπόκρισης. Σε τέτοιες καταστάσεις, η Αστυνομία πρέπει να ενημερώνεται τηλεφωνικώς μέσω των αριθμών έκτακτης ανάγκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης