Κύπρος: Οι Τούρκοι έχουν μετακινήσει οστά αγνοουμένων από ομαδικούς τάφους

Κύπρος: Οι Τούρκοι έχουν μετακινήσει οστά αγνοουμένων από ομαδικούς τάφους

Πληροφορίες για μετακινήσεις οστών αγνοουμένων του 1974 έχει στην κατοχή του ο Κύπριος επίτροπος προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτης Φωτίου, ο οποίος λέει ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει

Κύπρος: Οι Τούρκοι έχουν μετακινήσει οστά αγνοουμένων από ομαδικούς τάφους
Ο κ. Φωτίου κλήθηκε να σχολιάσει το τουρκικό έγγραφο που κατατέθηκε πρόσφατα στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης
, ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης το Μάρτιο για το θέμα των αγνοουμένων και έκανε λόγο για πρόκληση και αστειότητες, αλλά και για επικοινωνιακά παιχνίδια της Άγκυρας.

Στο έγγραφο, η
Τουρκία
Κλείσιμο
αναφέρεται στις μετακινήσεις οστών, λέγοντας ότι το θέμα «δεν αφορά υπόθεση του παρόντος, αλλά γεγονός του παρελθόντος, καθώς οι κατ` ισχυρισμόν μετατοπίσεις έλαβαν χώρα τη δεκαετία του 1990».

 «Από πληροφορίες που έχουμε φαίνεται ότι έγιναν και άλλες μετακινήσεις. Εύχομαι να μην είναι αλήθεια» δήλωσε ο κ. Φωτίου. Είπε ότι υπάρχει αυτή η πληροφόρηση, την οποία ο ίδιος δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ενώ απέφυγε να κατονομάσει την πηγή.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα «στρατιωτικών ζωνών» στα κατεχόμενα, ο Προεδρικός Επίτροπος είπε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων που ελπίζει να εντοπίζει η ΔΕΑ είναι 140-150 άτομα «αν θα τους βρούμε και δεν έχουν μετακινηθεί». «Εύχομαι να μην δούμε και εδώ μετακινήσεις», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης