Αυξημένα τα επίπεδα της αιθαλομίχλης στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

Αυξημένα τα επίπεδα της αιθαλομίχλης στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο απόψε έχουν δημιουργήσει ασφυκτική ατμόσφαιρα στα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας με έντονη την μυρωδιά από καμμένο ξύλο στον αέρα

Αυξημένα τα επίπεδα της αιθαλομίχλης στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών
Τα τζάκια και οι ξυλόσομπες φαίνεται να έχουν απόψε την τιμητική τους, καθώς στα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας κάνει έντονη εδώ και αρκετή ώρα την επανεμφάνισή του ένα νέφος αιθαλομίχλης.

Παρά την σχετικά υψηλή θερμοκρασία, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στο Λεκανοπέδιο ευνοούν τον σχηματισμό του επικίνδυνου νέφους των μικροσωματιδίων, η παρουσία του οποίου είναι ιδιαίτερα αισθητή σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας.

Για άλλη μια φορά η αλόγιστη χρήση του ξύλου ως καύσιμη ύλη σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, επιβαρύνοντας ιδίως της ευπαθείς ομάδες (ηλικωμένους και παιδιά).
Κλείσιμο

Παρά το ότι δεν έχει εκδοθεί σύσταση από το
υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
, είναι προφανές ότι οι μετερωρολογικές συνθήκες (άπνοια μαζί με θερμοκρασιακή αναστροφή) ευνοούν την συσσώρευση της ρύπανσης από τα αιωρούμενα σωματίδια.

Με δεδομένο ότι και αύριο οι ασθενείς νοτιάδες θα δίνουν το κύριο στίγμα για τον καιρό που θα επικρατήσει στην Αττική, σε συνδυασμό με την ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται ότι η έξαρση του φαινομένου θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις τις επόμενες ημέρες.

Καλό θα είναι πάντως οι κάτοικοι -ιδίως των Βορείων Προαστείων όπου το φαινόμενο είναι πιο έντονο- να περιορίσουν την χρήση των τζακιών και χωρίς τις εκκλήσεις των αρμοδίων, καθώς πλέον η ατμόφαιρα στην πόλη εκτός από αποπνικτική είναι και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης