Ημέρα για ασφαλή «περιπλάνηση» στο Διαδίκτυο

Ημέρα για ασφαλή «περιπλάνηση» στο Διαδίκτυο

Πρεσβευτής η εθελοντική ομάδα από την Πάτρα «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτ@ξη”

 Ημέρα για ασφαλή «περιπλάνηση» στο Διαδίκτυο
«Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο
!» («Play your part for a better internet!») είναι το σύνθημα για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται αύριο Τρίτη.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, είναι ο επίσημος διοργανωτής του εορτασμού στην Ελλάδα με τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr. Η εθελοντική ομάδα «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτ@ξη» έχει δηλώσει να είναι πρεσβευτής της δράσης. Για φέτος ο αριθμός των χωρών που συμμετάσχουν στον εορτασμό έχει ξεπεράσει τις 100.

Κλείσιμο



Η εθελοντική ομάδα συστάθηκε το 2011 στην Πάτρα, από κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι πιστοποιήθηκαν στο πρόγραμμα «Αριάδνη», της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) – Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα κατάρτισης είχε ως θέμα «Την αντιμετώπιση του εθισμού και της ανεξέλεγκτης χρήσης του Διαδικτύου, από παιδιά και εφήβους». Οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα είναι δύο. Αρχικά, προσπαθεί να καταστήσει τους «μικρούς μας φίλους» αυριανούς ώριμους ενήλικες, που θα ζουν στον πραγματικό κόσμο και όχι στον εικονικό του Διαδικτύου. Το Διαδίκτυο δεν μπορεί να γίνει αυτοσκοπός.

Οι «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτ@ξη» απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνεργάζονται με σχολεία της Πάτρας.
Επιπλέον στο έργο της ομάδας έχουν προστεθεί δύο εργαλεία δικά της .
Η δημιουργία του κουκλοθέατρου με τίτλο «e-Κοκκινοσκουφίτσα στο Διαδικτυοδάσος», το οποίο μέσα από τις περιπέτειες μιας αγαπημένης ηρωίδας των παιδιών , αναδεικνύει τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο, αλλά και πως πρέπει να τους αντιμετωπίζουν. Ακόμη , η ομάδα έχει δημιουργήσει τέσσερα έντυπα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης