Πορεία διαμαρτυρίας στα Διαβατά για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων

Πορεία διαμαρτυρίας στα Διαβατά για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων

Υπό κατάληψη σήμερα τα σχολεία της περιοχής - «Όχι άλλη υποβάθμιση του τόπου μας» - «Όχι στη δημιουργία κέντρου μεταναστών»

Πορεία διαμαρτυρίας στα Διαβατά για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων
Σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας βρίσκεται από τις 10:00 στα Διαβατά Θεσσαλονίκης με γονείς και μαθητές να κινητοποιούνται ενάντια στη μετατροπή του στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου» σε κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Σήμερα τα σχολεία της περιοχής τελούν υπό κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ την Κυριακή επικράτησε ένταση όταν κάτοικοι έριξαν τον φράχτη του στρατοπέδου και εισέβαλαν μέσα σε αυτό.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με το seleo.gr στη σημερινή τους διαμαρτυρία μαθητές και γονείς κρατούν πανό στα οποία αναγράφεται «Όχι άλλη υποβάθμιση του τόπου μας», «Όχι στη δημιουργία κέντρου μεταναστών». Oι κάτοικοι των Διαβατών εκφράζουν φόβους για περιστατικά που μπορούν να συμβούν, εξαιτίας της δημιουργίας του κέντρου αυτού, τονίζοντας ότι η πορεία τους δεν είναι ρατσιστική, αλλά αποτελεί μία κίνηση προφύλαξης της περιοχή τους.



Σημειώνεται ότι για σήμερα στις 14:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων την ώρα που ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, θα συναντάται με τους δημάρχους Δέλτα και Ωραιοκάστρου, Μίμη Φωτόπουλο και Αστέριο Γαβότση. Στη συνάντηση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι δύο δήμαρχοι αναμένεται να εκφράσουν την αντίθεση των κατοίκων των δύο περιοχών στη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης.



Οι κάτοικοι, πάντως, σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, δηλώνουν αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης