Κύπρος: Κλητήρας «τιμωρήθηκε» για κακοδιαχείριση χρημάτων με μετάθεση στο Προεδρικό Μέγαρο

Κύπρος: Κλητήρας «τιμωρήθηκε» για κακοδιαχείριση χρημάτων με μετάθεση στο Προεδρικό Μέγαρο

Χωρίς να έχει αρμοδιότητα είχε αναλάβει τις αγορές γραφικής ύλης και άλλων υλικών για το υπουργείο εξωτερικών

Κύπρος: Κλητήρας «τιμωρήθηκε» για κακοδιαχείριση χρημάτων με μετάθεση στο Προεδρικό Μέγαρο
Κλητήρας του κυπριακού
υπουργείου εξωτερικών που μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχε εμπλοκή σε κακοδιαχείριση, «τιμωρήθηκε» με μετάθεση του στο
Προεδρικό Μέγαρο!

Κλείσιμο
Η υπόθεση παρουσιάζεται σήμερα από την εφημερίδα «Πολίτης» και αφορά κλητήρα ο οποίος παρατύπως, χωρίς να έχει αρμοδιότητα είχε αναλάβει τις αγορές γραφικής ύλης και άλλων υλικών για το υπουργείο εξωτερικών.

Κληθείς από τον Γενικό Ελεγκτή της Κύπρου να εξετάσει κατά πόσον προκύπτει θέμα διερεύνησης ποινικών αδικημάτων εναντίον του κλητήρα, ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή του ημερομηνίας 29 Δεκεμβρίου 2015 περιγράφει την κατάσταση με τις προμήθειες στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ως εξής: «Μου έχει δημιουργηθεί η απορία για το πώς ο υπάλληλος αυτός, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα και χωρίς καμία εξουσιοδότηση, εκτελούσε τέτοια καθήκοντα και μάλιστα παράτυπα; Είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο εν λόγω υπάλληλος εκτελούσε αυτά τα καθήκοντα με παράτυπο τρόπο και χωρίς καμία εξουσιοδότηση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν και χωρίς κανένα έλεγχο από τους προϊστάμενούς του και πρώτιστα από το λογιστήριο του υπουργείου που πλήρωνε τα συγκεκριμένα τιμολόγια. Η ανοχή της υπηρεσίας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η απουσία ελέγχου, η απουσία εποπτείας των καθηκόντων του, η απουσία εποπτείας των εργασιών του λογιστηρίου απομακρύνουν τη διαπίστωση ποινικής ευθύνης εκ μέρους του εν λόγω υπαλλήλου. Ακόμα και οποιοσδήποτε έλεγχος διεξήχθη στο λογιστήριο του υπουργείου και δεν εντόπισε οποιαδήποτε παρανομία εκ μέρους του εν λόγω υπαλλήλου δημιουργεί ερωτηματικά».

Από τον έλεγχο διεφάνη πως ο εν λόγω κλητήρας αγόραζε τεράστιες ποσότητες υλικών και μάλιστα με υπερχρεώσεις. Μετά την αποκάλυψη της δραστηριότητας του αποφασίστηκε να του αφαιρεθούν όσα καθήκοντα παρατύπως είχε αναλάβει και να ασκεί μόνο τα καθήκοντα του κλητήρα.

 Για σκοπούς «τιμωρίας» αποφασίστηκε η μετακίνηση του από το υπουργείο εξωτερικών και μετακινήθηκε λίγα μέτρα μακριά, στο Προεδρικό Μέγαρο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο στη Λευκωσία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο λειτουργός του υπουργείου που έκανε την έρευνα εναντίον του κλητήρα, συνελήφθη πριν λίγες ημέρες καθώς μετά από «πληροφορία» βρέθηκε στο σπίτι του ποσότητα χασίς μικρότερη του μισού γραμμαρίου. Αυτός για το παράπτωμα του μετατέθηκε σε πρεσβεία της Κύπρου σε ασιατική χώρα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης