Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Κουμανταρέα

Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Κουμανταρέα

Πρόκειται για τον 29χρονο Κοσμίν Γκαϊτάν και τον 26χρονο Στεφάν Ματασαρεάνου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2014 ξυλοκόπησαν και στραγγάλισαν τον συγγραφέα για να τον ληστέψουν 



Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Κουμανταρέα
Στο "σκαμνί" του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου
κάθονται σήμερα ο 29χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν και ο 26χρονος Στεφάν Ματασαρεάνου, οι οποίοι, σύμφωνα με τη
δικογραφία που έχει σχηματιστεί, έστησαν καρτέρι το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2014 στο συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη προκειμένου να τον
ληστέψουν
Κλείσιμο






Όταν εκείνος αρνήθηκε να τους αποκαλύψει το σημείο όπου υπήρχαν κρυμμένα χρήματα, εκείνοι σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο τον ξυλοκόπησαν και εν συνεχεία τον στραγγάλισαν.

"Δεν ήθελα να του κάνω κακό, δεν το χτύπησα καν"
 
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως ο Ματασαρεάνου, που γνώριζε τον Μένη Κουμανταρέα, ήξερε πως ο συγγραφέας είχε εισπράξει περίπου 150.000 ευρώ από πώληση ακινήτου και τον πίεζε να του δώσει χρήματα.

Στην απολογία του στην ανακρίτρια ο Κοσμίν Γκαϊτάν είχε υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενός του ήταν ο δράστης της δολοφονίας και ότι ο Ματασαρεάνου χτύπησε πολλές φορές τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει δανεικά.

Ο Στεφάν Ματασαρενάου στην απολογία του είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση ρίχνοντας την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του και είχε ισχυριστεί ότι λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα του.

Στην αστυνομία είχε πει πως διαπληκτίστηκε με τον συγγραφέα και πως τσαντίστηκε και τον έσπρωξε με το ένα του χέρι προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να του κάνει κανένα κακό και επιπλέον ότι δεν το χτύπησε. 

"Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν “αχ”. Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα», φέρεται να είπε. 

Επιπλέον είχε αρνηθεί πως πήρε χρήματα ή αντικείμενα αξίας από το διαμέρισμα του συγγραφέα. Να σημειωθεί πάντως ότι ο 26χρονος φέρεται μετά την δολοφονία να είχε προβεί σε αγορές ρούχων ενώ είχε ξεκινήσει πιο έντονη κοινωνική ζωή με διασκέδαση σε γνωστά αθηναϊκά κλαμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης