Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων με 14 κλοπές στη Ρόδο

Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων με 14 κλοπές στη Ρόδο

Συνέλαβαν δυο νεαρούς και αναζητούν τον αρχηγό τους οι οποίοι κατηγορούνται για τουλάχιστον 14 διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής σε σπίτια και οχήματα

Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων με 14 κλοπές στη Ρόδο
Μια από τις σπείρες τσιγγάνων κακοποιών που έχουν ως ορμητήριο τον καταυλισμό στην περιοχή Καρακάνερο της Ρόδου, εξαρθρώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης των ανδρών της Ασφαλείας που συνέλαβαν δυο νεαρούς και αναζητούν τον αρχηγό τους οι οποίοι κατηγορούνται για τουλάχιστον 14 διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής σε σπίτια και οχήματα.

Η μέθοδος δράσης που χρησιμοποιούσαν οι δυο συλληφθέντες ηλικίας 26 και 20 χρόνων και ο 49χρονος συνεργός τους που αναζητείται, οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους και την εξιχνίαση των κλοπών. Μια από τις απόπειρες είχε γίνει πριν από έξι μήνες σε ένα σπίτι στην πόλη της Ρόδου, αλλά οι υπόλοιπες έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο, επτά στα Κοσκινού, τρεις στην πόλη της Ρόδου και από μια ακόμη στο Καρακόνερο, το Ροδίνι και τη Λίνδο. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι οι δράστες έχουν διαπράξει πολύ περισσότερες κλοπές και συνεχίζουν τις έρευνες.

Οι τρεις κακοποιοί κινούνταν με αυτοκίνητο, εντόπιζαν σπίτια των οποίων οι ένοικοι έλειπαν και παραβίαζαν τα παράθυρα για να κλέψουν μετρητά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε έρευνες που έγιναν στα καταλύματά τους στον καταυλισμό, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος. 
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης