Στα «λευκά» Πάρνηθα, Πεντέλη και Διόνυσος

Στα «λευκά» Πάρνηθα, Πεντέλη και Διόνυσος

Ο καιρός παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τους ισχυρούς ανέμους και τα χιόνια - Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα

Στα «λευκά» Πάρνηθα, Πεντέλη και Διόνυσος
Από τις ανοιξιάτικες ημέρες στο χειμώνα και από τα χιόνια ξανά στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Κάπως έτσι κυλά φέτος αυτός ο χειμώνας, εκπλήσσοντας τις διαθέσεις μας καθημερινά. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου ωστόσο μπήκε με βαρυχειμωνιά.

Ο
Κλείσιμο
καιρός

Στα «άσπρα» έχουν ντυθεί Πάρνηθα και Πεντέλη, ενώ συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας σε πολλά τμήματα της χώρας με το κρύο να είναι τσουχτερό.

Σημερινή φωτογραφία από Πάρνηθα 


Το βράδυ της Παρασκευής μάλιστα διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο προς την Πάρνηθα από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο λόγω χιονόπτωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο καιρός παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τους ισχυρούς ανέμους και τα χιόνια.

Στα λευκά έχει ντυθεί και ο Διόνυσος. 


Εικόνα από τη χιονισμένη Πεντέλη





Την ίδια ώρα, σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. 

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της Χαλκιδικής διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Από την αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομίας ανακοινώθηκε συγκεκριμένα ότι οι περιοχές αυτές είναι: στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού από το 65ο χλμ. ως το 85ο χλμ. και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου - Βαρβάρας, Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγιάς και Αρναίας - Στανού.


Αναλυτική πρόγνωση 



Οι τοπικές βροχές, που θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια και οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, εντάσεως 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Βελτίωση του καιρού στα ηπειρωτικά και νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, περιμένουμε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 11 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -1 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 5 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στις Ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα πολύ θυελλώδεις, αλλά από το απόγευμα και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Ηλιοφάνεια και ψύχρα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση.

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα



Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια το πρωί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά (από τα 400μ) και σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό και από Πειραιά για Σαλαμίνα εκτελούνται πάντως κανονικά.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης