Πρόεδρος δικηγόρων: Το ασφαλιστικό είναι ατελές, ανορθολογικό, μη βιώσιμο και μη συζητήσιμο

Πρόεδρος δικηγόρων: Το ασφαλιστικό είναι ατελές, ανορθολογικό, μη βιώσιμο και μη συζητήσιμο

Ζητάμε την απόσυρση του προσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης, με στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας

Πρόεδρος δικηγόρων: Το ασφαλιστικό είναι ατελές, ανορθολογικό, μη βιώσιμο και μη συζητήσιμο
Το προτεινόμενο κυβερνητικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο
 είναι «ατελές, ανορθολογικό, δημευτικό του εισοδήματος, μη βιώσιμο και δεν είναι συζητήσιμο», τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των
Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, στην ομιλία του στη πλατεία Κλαυθμώνος, κατά σημερινή γενική απεργιακή κινητοποίηση.

Κλείσιμο
Ο κ. Αλεξανδρής επανέλαβε  ότι «το δικηγορικό σώμα, με ενότητα και αποφασιστικότητα, δηλώνει την αντίθεσή του στο προσχέδιο της κυβέρνησης για τη φερόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση
» και  προσέθεσε ότι  «
διεκδικούμε το δικαίωμα στην ουσιαστική συμμετοχή για τη διαμόρφωση ενός δίκαιου και ορθολογικού ασφαλιστικού συστήματος».

«Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρεπή μας διαβίωση, την επαγγελματική μας υπόσταση και ανάπτυξη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και τόνισε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στερείται βασικών προϋποθέσεων μιας σοβαρής και αξιόπιστης πρότασης, γιατί

1.      Δεν σέβεται θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς της κοινωνικής ασφάλισης. Η ανταποδοτικότητα μοιάζει με άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιο του προσχεδίου.

2.      Δεν θεμελιώνεται σε αναλογιστική μελέτη, τεκμηριωμένες ποσοτικοποιήσεις και εμπεριστατωμένα στοιχεία. Τα ζητήσαμε και δεν μας εδόθησαν.

3.      Δεν περιέχει πρόβλεψη επιπτώσεων. Τη ζητήσαμε και δεν τη λάβαμε.

4.      Κυριαρχείται από πρόδηλη σύγχυση ασφαλιστικών ρυθμίσεων και φορολογικών επιδιώξεων.

5.      Εμφορείται από σκοπούς και λογικές, που δεν συνάδουν με την κοινωνική ασφάλιση. Είναι αυτονόητο ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο ανάκτησης δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ούτε μπορεί να θεμελιώνεται σε τοξικές  "ταξικές" διαφορές και άστοχες διακρίσεις μεταξύ "αδύναμων" και "φοροφυγάδων".

6.      Δεν λαμβάνει υπόψη την εισφοροδοτική ικανότητα.

7.      Δεν συνεκτιμά την απασχόληση και την ανάπτυξη.

«Δεν είναι λοιπόν ούτε δίκαιο ούτε βιώσιμο ένα σύστημα» ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής, όταν:

-Οδηγεί σε οικονομική και επαγγελματική εξόντωση την πλειονότητα όλων των επιστημονικών-επαγγελματικών κλάδων.

-Συνεπάγεται την έξοδο από το επάγγελμα και τη ραγδαία κάθοδο στη φτωχοποίηση.

-Έγκυμονεί τον κίνδυνο άσκησης ποινικής διώξεως σε βάρος των πιο πολλών  από εμάς για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

-Εσφαλμένα θεωρούν οι συντάκτες του ότι έτσι θα αντληθούν πρόσκαιρες πηγές για την κάλυψη άλλων αναομολόγητων αναγκών.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΔΣΑ τόνισε:
«Η κυβέρνηση δεν έχει κάρτα απεριορίστων πολιτικών ελιγμών  και ουδείς έχει δικαίωμα αναμονής. Το πρόβλημα είναι εδώ και πρέπει να λυθεί. Άμεσα. Πιστεύουμε στους κανόνες του διαλόγου. Ζητάμε την απόσυρση του προσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης, με στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις. Με επίγνωση της κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας και των προκλήσεών της. Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά. Για τη ζωή μας. Για την αξιοπρέπειά μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης