Αγρότες: Κλειστή η Εθνική οδός στον Ισθμό - Μπήκαν με τα τρακτέρ σε Τρίκαλα και Ηράκλειο

Αγρότες: Κλειστή η Εθνική οδός στον Ισθμό - Μπήκαν με τα τρακτέρ σε Τρίκαλα και Ηράκλειο

Απεργιακό «μπλακ άουτ» σε Άργος και Ναύπλιο - Κλειστά τα διόδια της Νεστάνης

Αγρότες: Κλειστή η Εθνική οδός στον Ισθμό - Μπήκαν με τα τρακτέρ σε Τρίκαλα και Ηράκλειο
Να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους και να προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου αποφάσισαν χθες οι αγρότες κατά τη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Συνέλευσης Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων Αγροτών.

Σήμερα τα Τέμπη
θα παραμείνουν ανοιχτά, μετά από σχετική απόφαση των αγροτών του
Κλείσιμο
μπλόκου, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 24ωρη
απεργιακή κινητοποίηση
, ωστόσο, για το Σάββατο αποφασίστηκε 24ωρος αποκλεισμός, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα σήμερα από τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Απεργιακό «μπλακ άουτ» σε Άργος και Ναύπλιο 

Η  νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού, παραμένει κλειστή για πολλοστή ημέρα από αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι.

Από τον Ισθμό επιτρέπουν τη διέλευση μόνο για ασθενοφόρα και επείγοντα περιστατικά, ενώ σύμφωνα στον Ισθμό οι οδηγοί από και προς την Αθήνα περνούν με δυσκολία από μια παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι, την οποία υπάρχει πληροφορία ότι οι αγρότες αργότερα ετοιμάζονται να κλείσουν.

Το μεσημέρι, στο μπλόκο του Ισθμού έφτασαν με αυτοκίνητα και ταξί που συμμετέχουν στην απεργία οι απεργοί από την πόλη της Κορίνθου, όπου νωρίτερα επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Κλειστά από την Τετάρτη το απόγευμα τα διόδια της Νεστάνης

Επίσης, από χθες Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα οι αγρότες έχουν κλείσει και τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης και θα μείνουν εκεί τουλάχιστον έως σήμερα τα μεσάνυχτα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό μέσω Αχλαδόκαμπου.

Το μπλόκο των αγροτών στη Νεστάνη μετά τις συγκεντρώσεις που ξεκινούν σε λίγο στην Τρίπολη θα ενισχυθεί και από τους οδηγούς ταξί, που θα πάνε στα διόδια με τα αυτοκίνητά τους.

Στην περιοχή, λόγω των κινητοποιήσεων, το ταξίδι από την Αθήνα ως την Τρίπολη, που διαρκεί υπό κανονικές συνθήκες δύο ώρες, τώρα ξεπερνά τις πέντε. Στη Λακωνία οι αγρότες για δύο ώρες έκλεισαν και το δρόμο Κεραμωτή – Νεάπολη.

Επίσης, αγρότες με τρακτέρ από όλο το νομό κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Σπάρτη, ενώ κλειστά είναι τα καταστήματα και στο Ναύπλιο, με ανοικτά μόνο τα καφέ της πόλης. Οι απεργοί μπροστά και οι αγρότες με τα τρακτέρ από πίσω κατευθύνονται πεζή προς το Κεφαλάρι και τους Μύλους της Λέρνης με σκοπό να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Άργους αποκόπτοντας τελείως την ανατολική Πελοπόννησο.


Τρακτέρ και φορτηγά κατέκλυσαν το κέντρο των Τρικάλων
Με κορναρίσματα και αναμμένα τα φώτα, τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά, κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπου μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορείες σε κεντρικές οδούς της πόλης των Τρικάλων.

Επίσης, αγρότες απέκλεισαν στις 12 το μεσημέρι για τρεις ώρες τον κόμβο Καρδίτσας στην Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας, πράγμα το οποίο, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Παύλος Σπυρόπουλος θα γίνεται καθημερινά. Ακόμα, πρόσθεσε, θα σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες μέρες με διάφορες δράσεις που θα πάρουν σάρκα και οστά. Να σημειώσουμε, τέλος, πως «νέκρωσε» στο σύνολό της η πόλη των Τρικάλων, καθώς καφέ, ουζερί αλλά και κάθε άλλου είδους καταστήματα είναι κλειστά, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις.


«Νέκρωσε» το Ηράκλειο - Πρωτοφανείς κινητοποιήσεις στην πόλη
Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται η πόλη του Ηρακλείου Κρήτης, η οποία έχει παραλύσει εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, των μεγαλύτερων που έχει γνωρίσει το νησί της Κρήτης και η Ελλάδα, μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αγρότες με 200 τρακτέρ και 2.000 αγροτικά έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω και μέσα στην πόλη. Μία ομάδα αγροτών κατευθύνθηκε στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πραγματοποίησα την... κηδεία του αγροτικού κόσμου, κάνοντας την εμφάνισή τους με νεκροφόρα, από την οποία κατέβασαν ένα φέρετρο τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. Η πόλη της Κρήτης συμμετέχει σχεδόν σε απόλυτο ποσοστό στη μεγάλη διαμαρτυρία κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο ισοδυναμεί, όπως υποστηρίζουν οι διαδηλωτές, με το «θάνατο» του πρωτογενούς τομέα.

Το Ηράκλειο έχει κυριολεκτικά νεκρώσει, καθώς τα πάντα, από δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, καταστήματα, ελεύθερους επαγγελματίες, άπαντες, συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή κινητοποίηση, όμοια της οποίας δεν έχει ξαναγίνει τον έναν χρόνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Περισσότερα από 2000 αγροτικά αυτοκίνητα και 200 τρακτέρ έφτασαν από την πλευρά των Αρχανών του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου. Το κομβόι έχει μπλοκάρει όλους τους δρόμους από τις εισόδους της πόλης, μέχρι και το κέντρο της. Μεγάλο είναι και το κομβόι της Ιεράπετρας και της Σητείας που επίσης δίνει δυναμικό «παρών». Η πόλη του Ηρακλείου έχει περικυκλωθεί από χιλιάδες οχήματα, ενώ στο κέντρο επικρατεί το αδιαχώρητο από το συγκεντρωμένο κόσμο! Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αγροτική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων, που παραπέμπει, σύμφωνα με τους παλιότερους, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της δεκαετίας του '80, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Παράλληλα με τους αγρότες, στο κέντρο του Ηρακλείου τα πάντα έχουν νεκρώσει, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά, ενώ εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και έμποροι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο απ' όπου πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου έγινε η συμβολική κηδεία με τη νεκροφόρα και το φέρετρο τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δικαστικοί υπάλληλοι, αλλά και δικηγόροι, αναρτώντας πανό κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση και διαπραγματεύεται με τους θεσμούς. Μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν στην κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου, αναρτώντας πανό με συνθήματα κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης