Λογιστής εξαπατούσε το ΙΚΑ από το 2012 - Στις 385.000 ευρώ υπολογίζεται η ζημιά

Λογιστής εξαπατούσε το ΙΚΑ από το 2012 - Στις 385.000 ευρώ υπολογίζεται η ζημιά

Σχηματίστηκε δικογραφία  για απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος 59χρονου 

Λογιστής εξαπατούσε το ΙΚΑ από το 2012 - Στις 385.000 ευρώ υπολογίζεται η ζημιά
Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος του ΙΚΑ, μέσω διαδικτύου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος 59χρονου λογιστή.

   
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε από εκπροσώπους υποκαταστήματος Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι άτομα υπέβαλλαν κατ' εξακολούθηση για τα έτη 2012 έως 2014, μέσω διαδικτύου, αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις εταιρείας, η λειτουργία της οποίας έχει παύσει από το 2011.
Κλείσιμο

   
Σύμφωνα με την καταγγελία, η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στο ΙΚΑ υπολογίζεται στις 385.000 ευρώ, αφού μέσω αυτών των δηλώσεων, οι υπάλληλοι έπαιρναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και εξασφάλιζαν ασφάλιση και λοιπές παροχές, όπως δώρα και επιδόματα, παρόλο που η εργασία τους και οι ημέρες απασχόλησης τους δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση.

   
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενήργησε ψηφιακή έρευνα των στοιχείων της υπόθεσης, ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και αλληλογραφία με την πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και έτσι εντοπίστηκε ο δράστης.

   
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 59χρονου βρέθηκαν πλήθος ψηφιακών αντιγράφων αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων στον φορητό υπολογιστή του, καθώς και ημερολόγιο με σχετικές σημειώσεις για την παράνομη δραστηριότητά του και λίστες με ονόματα συνεργαζόμενων εταιρειών και προσώπων. Ο 59χρονος, που απουσίαζε κατά την έρευνα, έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν και έχει καταδικαστεί για παρόμοιες παράνομες πράξεις.

   
Ο φορητός υπολογιστής κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

   
Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης