Μεγάλα συλλαλητήρια κατά του ασφαλιστικού από ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή

Μεγάλα συλλαλητήρια κατά του ασφαλιστικού από ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή

Περίπου 10.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες με τελικό προορισμό τη Βουλή

Μεγάλα συλλαλητήρια κατά του ασφαλιστικού από ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή
Την ώρα που στη Βουλή διεξάγεται η προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το «νομό-λαιμητόμο».

Δυο συγκεντρώσεις, που αριθμούσαν περί τα 10.000 άτομα, ξεκίνησαν από Ομόνοια και πλατεία Κλαυθμώνος και έφτασαν στον τελικό προορισμό τη Βουλή, όπου και παρέμειναν μέχρι τις 20:00 περίπου. 

Πιο αναλυτικά, στην Ομόνοια συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ, το οποίο κάλεσε τους εργαζόμενους σε λαϊκή εξέγερση. «Το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου και ο πόλεμος ξεκίνησε», είπαν οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση. 

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ συγκέντρωσε τις δυνάμεις της στην πλατεία Κλαυθμώνος και ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. για το ασφαλιστικό, αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης