Γιατροί για το Ασφαλιστικό: «Μας οδηγείτε στην εξαθλίωση»

Γιατροί για το Ασφαλιστικό: «Μας οδηγείτε στην εξαθλίωση»

Πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του γ.γ Κοινωνικής Ασφάλισης - Απέχουν 24 ώρες από τα καθήκοντά τους και προγραμματίζουν πορεία προς τη Βουλή 

Γιατροί για το Ασφαλιστικό: «Μας οδηγείτε στην εξαθλίωση»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι γιατροί, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Οι γιατροί που απέχουν για 24 ώρες από τα καθήκοντά τους, πραγματοποίησαν νωρίτερα συμβολική κατάληψη στο γραφείο του γ.γ Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκου Φράγκου ζητώντας απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου. Εκείνη την ώρα ο κ. Φράγκος βρισκόταν σε σύσκεψη με εμπειρογνώμονες από τον χώρο των εμπόρων για τη βελτίωση των προτάσεων που αφορούν τους επιστήμονες. 

Για τη συνέχεια οι γιατροί προγραμματίζουν πορεία προς τη Βουλή.

Κρατώντας πανό που αναγράφει το σύνθημα «Όχι στα σχέδια των οικονομικών δολοφόνων. Ενωμένοι δεν θα επιτρέψουμε την ισοπέδωση του Ασφαλιστικού και την εξαφάνιση του Έλληνα γιατρού» καταγγέλλουν το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, που όπως αναφέρουν οδηγεί στην εξαθλίωση, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Κλείσιμο



Το κάλεσμα του ΙΣΑ απευθύνεται σε όλους τους υγειονομικούς φορείς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τις υπόλοιπες επαγγελματικές Ενώσεις να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. «Ο ιατρικός κόσμος είναι αποφασισμένος να αγωνισθεί μέχρις εσχάτων προκειμένου το νομοσχέδιο- ταφόπλακα των επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών να μην φτάσει καν στη Βουλή», αναφέρει ο ΙΣΑ, άποψη με την οποία συμφωνεί και ο γενικός γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Θανάσης Ζορμπάς, ο οποίος όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από την κινητοποίηση».



Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό εμπεριέχει «τρομακτικές ανισότητες» αναφέρει κ. Ζορμπάς, κάνοντας λόγο «για είλωτες του νέου συστήματος».

Οπως λέει «οι αυξημένες επιβαρύνσεις, ανέρχονται σε περίπου 65% των καθαρών εισοδημάτων, οδηγώντας στην φτωχοποίηση πολλούς οδοντιάτρους, καθώς άλλοι θα αναγκαστούν να κλείσουν τα ιατρεία τους και άλλοι να μεταναστεύσουν». Τα τελευταία χρόνια οι οδοντίατροι έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα, η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά, αφού από τα πρώτα πράγματα που αφαίρεσαν οι πολίτες ήταν οι επισκέψεις στον οδοντίατρο, οι οποίες περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, με επιπτώσεις στην στοματική υγεία των Ελλήνων, επισημαίνει ο κ. Ζορμπάς.



Σημειώνει επίσης ότι αρκετοί συναδελφοί του αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό και μάλιστα όπως λέει, τις τελευταίες 15 μέρες ο Σύλλογος έδωσε 20 πιστοποιητικά σε οδοντιάτρους-μέλη του για το εξωτερικό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης