Φωτογραφίες: Σύροι πρόσφυγες με τα μωρά στα χέρια περπατούν στην Εγνατία

Φωτογραφίες: Σύροι πρόσφυγες με τα μωρά στα χέρια περπατούν στην Εγνατία

«Σας ευχαριστούμε Έλληνες», άρχισαν να φωνάζουν όλοι μαζί στα αγγλικά, όταν οι αρχές τους διαβεβαίωσαν πως δεν θα τους γυρνούσαν πίσω στην Τουρκία

Φωτογραφίες: Σύροι πρόσφυγες με τα μωρά στα χέρια περπατούν στην Εγνατία
Περίπου 100 Σύροι πρόσφυγες εντοπίστηκαν λίγο πριν τις 16.00 την Κυριακή από την αστυνομία να κινούνται επί της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο του Θουρίου. Μπορεί ο φράχτης στον Έβρο να είναι υψωμένος, όμως, κάποιοι επιτήδειοι βρίσκουν τρόπο να εκμεταλλεύονται το δράμα αυτών των ανθρώπων μεταφέροντάς τους διαμέσου του ποταμού με βάρκες στα ελληνικά σύνορα από τα ελληνοτουρκικά. 

«Όχι στην Τουρκία, σας παρακαλούμε», φώναζαν στους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας, οι οποίοι τους εξηγούσαν ότι θα τους μεταφέρουν σε κέντρο φιλοξενίας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης και διεκπεραίωσης εγγράφων. Όλοι τους, όπως τόνισαν στο
protothema.gr, είναι πρόσφυγες από τη Συρία και θέλουν να πάνε στη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία.

Κλείσιμο
Κουρασμένοι με μάτια γεμάτα αγωνία και φόβο οι περισσότεροι κρατούν αγκαλιά ή από το χέρι τα παιδιά τους. Σε αυτή την ομάδα προσφύγων είναι όλοι τους οικογενειάρχες. Τα μωρά τα έχουν ντύσει με ζεστά ρούχα να μην κρυώσουν, όμως, τα περισσότερα είναι από αυτά είναι άρρωστα και ταλαιπωρημένα. Μια μάνα δείχνει το βρέφος που κρατά στην αγκαλιά και παράλληλα το κομμάτι αραβικής πίτας με το οποίο προσπαθεί να του ξεγελάσει την πείνα. 

«Δεν το θέλει και μόνο αυτό έχω να το ταΐσω», λέει με κλάματα. «Μη μας στείλετε πίσω στην Τουρκία, σας ικετεύω», προσθέτει.

Μόλις έλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι το στρατιωτικό βανάκι που βρίσκεται στο σημείο δε θα τους μεταφέρει στην Τουρκία, αλλά σε ένα κέντρο φιλοξενίας, η έκφραση των ματιών της δείχνει αγαλλίαση. Αυτό ακριβώς νιώθουν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες, οι οποίοι στο άκουσμα ότι δε θα γυρίσουν πίσω αρχίζουν να φωνάζουν όλοι μαζί στα αγγλικά «σας ευχαριστούμε Έλληνες». 

Δείτε φωτογραφίες: 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης