Οι αγρότες καταλαμβάνουν γραφεία και σκίζουν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αγρότες καταλαμβάνουν γραφεία και σκίζουν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ

Άγριο επεισόδιο μεταξύ βουλευτών και αγροτών στην Καστοριά - Τους περικύκλωσαν στο αεροδρόμιο και τους τα... έψαλαν- Οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές Μίμης Δημητριάδης και Ολυμπία Τελιγιορίδου, βρέθηκαν απέναντι σε ένα εξαγριωμένο πλήθος αγροτών που απαιτούσαν ξεκάθαρες απαντήσεις στο θέμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Οι αγρότες καταλαμβάνουν γραφεία και σκίζουν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ
Σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση βρέθηκαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόλις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» στην Καστοριά. Ο Μίμης Δημητριάδης βουλευτής Κοζάνης και η Ολυμπία Τελιγιορίδου συνάντησαν τις έντονες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων αγροτών, οι οποίοι ζητούσαν καθαρές απαντήσεις στα προβλήματα που τους δημιουργεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή κι ετσι δεν υπήρξαν επεισόδια, ομως, οι αγρότες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους προς την κυβέρνηση, ζητώντας απο τους βουλευτές να πουν όχι στις αλλαγές που έρχονται σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Οι βουλευτές δεν ικανοποίησαν τους αγρότες με τις απαντήσεις που έδωσαν κι έτσι τα... άκουσαν από τους συγκεντρωμένους.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο οι αγρότες και οι εκπρόσωποί τους δεν έκρυψαν την οργή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά και στους δύο βουλευτές «Λέτε ψέματα και μας δουλεύετε». Ενώ λίγο αργότερα όταν κατάφεραν να βγουν στα σκαλιά της αίθουσας αφίξεων του αεροδρομίου, και προσπαθώντας μέσω μιας ντουντούκας να τους πείσουν για τις προθέσεις της κυβέρνησης για διάλογο οι αγρότες τους αποδοκίμασαν έντονα.

Κλείσιμο
Μάλιστα όται η κυρία Τελιγιορίδου προσπάθησε για άλλη μια φορά να τα ρίξει στους δανειστές, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν εκβιασμό από έξω τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να μην τον δεχθεί, το εξαγριωμένο πλήθος την κάλεσε να μην υπακούσει και να παραιτηθεί για να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο. Μάλιστα όταν προσπάθησε να πείσει τους συγκεντρωμένους ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει με το νομοσχέδιο και ενδεχομένως να υπάρξουν άλλες κοινωνικές τάξεις που θα επωμισθούν τα βάρη, ακούστηκαν έντονες φωνές από το συγκεντρωμένο πλήθος ότι «όλη οι κοινωνία είναι μαζί με τους αγρότες».

«Δεν σας πιστεύουμε» φώναζαν συνεχώς οι συγκεντρωμένοι, ενώ κάποιος από αυτούς είπε κατά πρόσωπο στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Πεινάμε, έχουμε εξαθλιωθεί. Γι' αυτό σας ψηφίσαμε;» χωρίς όμως να πάρει απάντηση από την κυρία Τελιγιορίδου. Οι έντονες φραστικές αντεγκλήσεις πάντως σταμάτησαν σ' αυτό το σημείο, καθώς οι δύο βουλευτές αποχώρησαν από το σημείο, χωρίς να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.


Οργή των αγροτών και στις Σέρρες

«Πετάξαμε αβγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών και τους είπαμε ότι εάν τολμήσουν να περάσουν αυτά τα μέτρα θα τους εξαφανίσουμε από το νομό Σερρών. Εάν το κάνουν θα είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για τα έκτροπα που θα ακολουθήσουν. Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι τοπικοί μας είπαν ότι είμαστε άδικοι προς την κυβέρνηση. Εκεί τα πράγματα λίγο ξέφυγαν. Κάποιοι αγρότες έβγαλαν τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις αφίσες του Τσίπρα και τα πέταξαν στο δρόμο, βάζοντάς τους φωτιά. Πήγαν και έβαλαν ελληνική σημαία και την έβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν είχαν ελληνική σημαία και πέταξαν αβγά προς τις πινακίδες του κόμματο», τονίζει σχετικά στο protothema.gr ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος των αδέσμευτων αγροτικών συλλόγων του νομού Σερρών.
 
Στο μεταξύ, κλειστός παρέμεινε από τις 13:30 έως τις 16:00 ο δρόμος στον Προμαχώνα μέχρι το τελωνείο. «Ακούσαμε τις δηλώσεις Κατρούγκαλου. Αυτός ο άνθρωπος είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συναντηθούμε και με άλλα μπλόκα στην Ελλάδα να συντονίσουμε από κοινού τις κινήσεις μας. Περιμένουμε η κυβέρνηση ή να πάρει πίσω τα μέτρα ή εάν δε μπορεί να παραιτηθεί. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να κατεβάσει το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό και φορολογικό. Εάν το κάνει αυτό θα κλείσουν τα σπίτια μας», τονίζει ο κ. Λίτος, επισημαίνοντας πως «θα δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Εάν κάνουμε πίσω, καταστρεφόμαστε».






«Αυτό που είπε ο υπουργός ότι από το 2008 έχουμε πάρει όλα τα χρήματα είναι ψέματα. Μας χρωστά πολλά χρήματα η κυβέρνηση. Είμαστε απλήρωτοι εδώ και χρόνια από λάθη του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλους. Υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες και βγαίνουν και λένε ψέματα στον ελληνικό λαό, προσπαθώντας να βάλουν απέναντί μας τις άλλες κοινωνικές τάξεις. Πετρέλαια μας χρωστάνε από το 2013. Στο νομό Σερρών πρόπερσι είχαμε ένα τεράστιο χαλάζι και πέρυσι μία καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ για αποζημιώσεις. Τα χρήματα που βγάζουμε δε μας φτάνουν για να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας. Όλοι χρωστάμε από εδώ και από εκεί. Δεν θα κάνουμε πίσω», υπογραμμίζει ο κ. Λίτος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης