Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Υπάρχουν ήδη 7 λεωφορεία με 350 ανθρώπους που περιμένουν μέσα στο κρύο να δοθεί «σήμα» από τη γειτονική χώρα για να αναχωρήσουν

Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη
Κλειστή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, απ' όπου πραγματοποιείται η διέλευση προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο βενζινάδικο όπου συγκεντρώνονται τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες, υπάρχουν ήδη 7 λεωφορεία με 350 ανθρώπους που περιμένουν μέσα στο κρύο να δοθεί «σήμα» από τη γειτονική χώρα για να αναχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν κλείσει από χθες το απόγευμα το σημείο διέλευσης.

Κλείσιμο
Όπως μάλιστα καταγγέλλει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να επαναλειτουργήσουν τον καταυλισμό δίπλα στην ουδέτερη ζώνη. 

«Έτσι, οι πρόσφυγες περιμένουν επί ώρες, μέσα στο κρύο, στο βενζινάδικο αντί να βρουν καταφύγιο στις θερμαινόμενες σκηνές που έχουμε στήσει», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, τα σύνορα για τους πρόσφυγες έχουν κλείσει μέχρι την Κροατία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης