Πειραιάς: Η Δημοτική Αστυνομία ανέλαβε καθήκοντα

Πειραιάς: Η Δημοτική Αστυνομία ανέλαβε καθήκοντα

Σκοπός της είναι  να διευκολυνθεί η καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών

Πειραιάς: Η Δημοτική Αστυνομία ανέλαβε καθήκοντα
Τα καθήκοντά της αναλαμβάνει και πάλι η Δημοτική Αστυνομία στον Πειραιά, η οποία απαρτίζεται από σημαντικά μικρότερο αριθμό σε σχέση με το 2013, οπότε και καταργήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αποτελείται μόνο από 24 άτομα, έναντι 114 που ήταν το 2013. Σκοπός της είναι  να διευκολυνθεί η καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και να αντιμετωπιστούν, στο μέτρο του εφικτού, παραβάσεις που στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου όπως είναι η παρεμπόδιση πρόσβασης σε ΑμεΑ, το παρεμπόριο, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων κ.α.
 
«Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι το ξεκίνημα μιας προσπάθειας για τη βελτίωση τόσο της εικόνας όσο και της καθημερινότητας της πόλης, η οποία είναι ήδη αρκετά βεβαρημένη εξαιτίας κυρίως των έργων που πραγματοποιούνται σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στους δρόμους του Πειραιά και συνδράμουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ και της Τροχαίας Πειραιά, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν για τη διευκόλυνση της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης» δήλωσε ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και προσέθεσε:
 
«Οφείλω όμως να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση από μόνη της η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και καμία Αρχή, δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, αν δεν υπάρχει βοήθεια και από τους ίδιους τους πολίτες. Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η αντικοινωνική συμπεριφορά όπως είναι π.χ. η παρεμπόδιση πρόσβασης σε ΑμεΑ, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, το παράνομο παρκάρισμα είναι προπάντων ευθύνη του καθενός από εμάς ξεχωριστά για να εξαλειφθεί.  Είναι ανάγκη όλοι οι πολίτες να συμβάλλουν με πράξεις στην ομαλή λειτουργία της πόλης επιδεικνύοντας την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία και συμπεριφορά που δεν θα επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την καθημερινή ζωή όλων στον Πειραιά».
 
Κλείσιμο
Από την πλευρά του , ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου  Γιάννης Μελάς, δήλωσε:

«Η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε. Στόχος μας είναι να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, το οποίο είναι ήδη επιβαρυμένο, λόγω των έργων. Είναι δεδομένο πως χρειαζόμαστε την κατανόηση και τη συνεργασία των δημοτών, των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, να μην παρκάρουν ανεξέλεγκτα και να μη μας φέρνουν σε δύσκολη θέση να τους «τιμωρούμε» με κλήσεις. Από την πλευρά μας θα φροντίσουμε να υπάρχει ευταξία στην πόλη, γιατί λόγω έλλειψης της Δημοτικής Αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, υπάρχει έξαρση σε αυθαίρετη κατάληψη πλατειών και πεζοδρόμων καθώς και στο παρεμπόριο. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια καθημερινά, με τις λίγες δυνάμεις που διαθέτουμε και με την ουσιαστική συμβολή και συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Πειραιά, για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης