Τρεις νεκροί από τη γρίπη - Γιατί «προτιμά» τις ηλικίες 35-55 ετών

Τρεις νεκροί από τη γρίπη - Γιατί «προτιμά» τις ηλικίες 35-55 ετών

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν καταγραφεί 31 σοβαρά κρούσματα γρίπης - Όλοι έχουν νοσηλευτεί ή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ>

Τρεις νεκροί από τη γρίπη - Γιατί «προτιμά» τις ηλικίες 35-55 ετών
Επιθετική εμφάνιση έκανε εφέτος η εποχική γρίπη στη χώρα μας. Παρότι η δραστηριότητα της γρίπης κρίνεται από τους ειδικούς χαμηλή ακόμη στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όλα τα σοβαρά κρούσματα της γρίπης που εκδηλώθηκαν, νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι ο ιός Α(Η1Ν1) κυριαρχεί και χτυπάει άτομα ηλικίας 35 έως 55 χρόνων. 
 
Συγκεκριμένα, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν καταγραφεί 31 σοβαρά κρούσματα γρίπης, αλλά σε όλα τα περιστατικά κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία σε ΜΕΘ. Κατά το ίδιο διάστημα έχουν καταγραφεί και τρεις θάνατοι -πρόκειται για μια 36χρονη με βαρύ χρόνιο νόσημα (καρκινοπαθής), η οποία ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, καθώς επίσης για έναν 73χρονο και έναν 76χρονο.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την τρέχουσα εβδομάδα καταγράφεται αυξημένη κίνηση σε σύγκριση με την προηγούμενη σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις σε γιατρό με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.
 
Κλείσιμο
Από τις εργαστηριακές αναλύσεις των κλινικών δειγμάτων στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών προκύπτει ότι το κυρίαρχο στέλεχος μέχρι τώρα είναι το Α(Η1Ν1).
 
Τα δεδομένα από τους 9 (εκ των συνολικά 14) ασθενών με γρίπη και νοσηλεία σε ΜΕΘ  δείχνουν ότι η γρίπη μέχρι στιγμής «χτυπάει» άνδρες (οι εξι ασθενείς ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες) και ότι το εύρος ηλικιών είναι από 35 έως 86 έτη. Και τα 9 κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α(Η1Ν1). Περίπου οι μισοί από τους νοσηλευόμενους με γρίπη σε Εντατική (55,6%) ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης